Kars Halkı Vali Doğan’dan Bariyer İstiyor

Kars Halkı Vali Doğan’dan Bariyer İstiyor

Coğrafi ve fiziki olarak yüksek alanda kurulu Kars’ta bazı bölgeler, araç ve vatandaşlar için tehlikeler oluşturmaya devam ederken, vatandaşlar ise Vali Doğan'dan Tuncer Güvensoy Caddesinin bariyerle güçlendirilmesini istiyor.

Mesut Yılmaz Parkı üzerinde bulunan bir tarafı uçurum olan Tuncer Güvensoy Caddesinde bariyer olmayışı nedeniyle olası bir kazanının sonucu korkunç olacak.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Kars Kalesi arkasında bulunan yolda meydana gelen kazada Fuat Çimendağ adlı vatandaş aracıyla birlikte onlarca metre uçurumdan uçarak hayatını kaybetmişti. Yolun yüksek kesimlerinde bariyer olmayışı nedeniyle yaşanan kazanın ardından Vali Rahmi Doğan harekete geçerek kaleye çıkan yolun tehlike oluşturacak kesimlerine bariyer yaptırarak olası kazalara yol açabilecek sorunu kökünden çözmüştü.

Kars halkı, Vali Rahmi Doğan’dan Tuncer Güvensoy Caddesinde yol boyunca Valilik 2 Makamından Faikbey Caddesine kadar olan yaklaşık 250 metre yolun Mesut Yılmaz Parkına kadar olan bazı bölümlerini bariyerle güçlendirilmesini istiyor.

Yaklaşık 250 metre uzunluğundaki caddenin uçurum olan bir bölümü duvarlarla güçlendirilmesine karşın yaklaşık 100 metrelik alanı ise acilen bariyer yapılarak olası kazalar öncesi tedbir alınması gerekiyor. Aksi takdirde olası bir kazada yoldan çıkacak bir aracın Mesut Yılmaz Parkına doğru ve şelalenin olduğu tarafa 30 metrelik uçurumdan yuvarlanmasının sonucu kaçınılmaz olacak.

Öte yandan Kars Valilik 2 makamından başlayan ve Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Emniyet Müdürlüğüne kadar tek yün olan dar caddede ayrıca ters yön karmaşası da yıllardır devam ediyor. İki aracın yan yana geçme şansı bulunmayan ve bir tarafı 30 metre uçurum olan cadde hiçbir sürücü tek yön kuralına uyma gayreti sarf etmiyor. Valilik makamından Faiikbey Caddesine kadar tek yön olarak kullanılmasında ve ters yön girilmez uyarı levhası bulunulmasına rağmen sürücüler bu kurala uymuyor.

Çevrede ikamet eden vatandaşlar, sorunun yıllardan beridir devam ettiğini ifade ederek, gece saatlerinde ise sorunun daha fazla risk oluşturduğuna da dikkat çekerek, Vali Rahmi Doğan’ın bir an önce konuyu gündemine alarak bariyer ve ışıklandırma yapmasını istiyor.

kars-halki-vali-dogan’dan-bariyer-istiyor-(1).jpgkars-halki-vali-dogan’dan-bariyer-istiyor-(2).jpgkars-halki-vali-dogan’dan-bariyer-istiyor-(3).jpgkars-halki-vali-dogan’dan-bariyer-istiyor-(4).jpgkars-halki-vali-dogan’dan-bariyer-istiyor-(5).jpgkars-halki-vali-dogan’dan-bariyer-istiyor-(6).jpgkars-halki-vali-dogan’dan-bariyer-istiyor-(7).jpgkars-halki-vali-dogan’dan-bariyer-istiyor-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler