Kars Havalimanı’na Kazım Karabekir İsminin Verilmesi Talebi TBMM’de

Kars Havalimanı’na Kazım Karabekir İsminin Verilmesi Talebi TBMM’de

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kars Havalimanı'na Kazım Karabekir İsminin verilmesi hususunda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle de TBMM'ye soru önergesini sundu.

Kars Havalimanı’na Kazım Karabekir İsminin Verilmesi Talebi TBMM’de

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kars Havalimanı’na Kazım Karabekir İsminin verilmesi hususunda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle de TBMM’ye soru önergesini sundu.

Önerge şöyle:

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

1988 yılında ulaşıma açılan Kars Havaalanı Türkiye’nin kuzeydoğusundaki şehirler için büyük bir önem taşımaktadır. Hava alanına gelen giden yolcular sadece Kars ve ilçeleri değil, Ardahan, Ağrı, Artvin ve yakın zamana kadar da Iğdır illerimize hizmet vermektedir. Bölge yaklaşık 40 yıl düşman işgalinde yaşamıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşı ile bölgemiz ve tüm ülkemiz bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuşmuştur. Bu savaşta başta Kazım Karabekir Paşa bölgemizde çok büyük rol oynamıştır.

1- Kars Havaalanına, Kurtuluş Savaşında Bölgemiz için büyük mücadele veren Kazım Karabekir Paşanın adını verecek misiniz?

Kars Havalimanı’na Kazım Karabekir İsminin verilmesi teklifi Kars’ta günlük yayınlanan Ölçek Gazetesi tarafından talep edilmişti. Talebe destek veren CHP Milletvekili Ensar Öğüt de bunu meclise taşıdı. Yapımı bu yıl tamamlanacak olan yeni terminal binasının ardından tabelası asılacak olan Kars Havalimanına Kazım Karabekir isminin verilip verilmeyeceği, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün soru önergesine vereceğine cevaba bağlı. Bakan Yıldırım’ın cevabı merakla bekleniyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler