Kars Hayvan Pazarına Baskın

Kars Hayvan Pazarına Baskın

Kars Polisi,Bahar mevsiminin gelmesi ve şap karantinasının kalkmasıyla hareketlenen Kars Hayvan Borsası'nda da bu sabah erken saatte uygulama yapıldı.

 

Karadağ Mahallesi Vali Hüseyin Atak Bulvarı üzerinde kurulu bulunan Hayvan Borsası’nda Asayiş Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Kazımpaşa Polis Merkezi Amirliği’ne bağlı 13 ekip, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı 40 personel ile şahıslar ve araçlar üzerinde müşterek uygulama yapıldı.
 
Alınan 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile uygulama esnasında yaklaşık 400 şahıs üzerinde önleme araması yapıldı, 264 şahsın GBT’si soruldu ve yaklaşık 150 araç üzerinde arama yapıldı.
 
Yapılan uygulama; Bir şahsın üzerinden iki adet 9 mm çapında tabanca, bu silahlara ait 4 adet şarjör ve 14 adet MKE yapımı 9 mm, 14 adet de MKE yapımı 7.65 mm çapında olmak üzere toplam 28 adet fişek ele geçirildi. Bir şahsın üzerinden sustalı diye tabir edilen gümüş renkli sap kısmı yaklaşık 6 cm, sivri ve kesici kısmı yaklaşık 5 cm olan üzerinde kan olukları bulunan 6136 SKM hükmünde bir adet bıçak bulundu.
 
Ayrıca, Kars Ağır Ceza Mahkemesince hakkında “Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak ve Bulundurmak” suçundan aranması olan bir şahıs yakalandı. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili adli tahkikata başlandı.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler