Kars Hayvan Pazarının Kralı Alıcısını Buldu

Kars Hayvan Pazarının Kralı Alıcısını Buldu

Kars'ta yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan pazarında hareketlilik gözlendi. Yaklaşık bir tonluk "Talisca" isimli boğa 15 bin 500 liraya satıldı.

Kars'tan Türkiye'nin 80 iline kurbanlık hayvan sevkiyatı yapılmaya devam ettiği bugünler de Kars Hayvan Pazarı da hareketli günlerini yaşıyor. 

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla sabahın erken saatlerinde hayvanlarını kamyonlara yükleyip, il merkezindeki hayvan pazarına getiren besiciler, kurbanlıklarını satabilmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Kars'ın Digor ilçesinden Kars'a getirilen ve pazarın kralı olarak adlandırılan yaklaşık bir tonluk "Talisca" isimli boğa sahibi Behçet Çiçek tarafından sıkı pazarlık sonucu Güven Alioğlu'na satıldı. 

Alioğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu tosun 950 kilo geldi ve 15 bin 500'e satın aldım. Bu boğa Digor ilçesinden pazara geldi, bunu almak için çok bekledim. Yaklaşık 48 saat uğraştım, adama yalvardım ve aldım." dedi.

kars-hayvan-pazarinin-krali-alicisini-buldu-(1).jpgkars-hayvan-pazarinin-krali-alicisini-buldu-(2).jpgkars-hayvan-pazarinin-krali-alicisini-buldu-(4).jpgkars-hayvan-pazarinin-krali-alicisini-buldu-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler