Kars İl Jandarma Komutanlığı Basın Bülteni

Kars İl Jandarma Komutanlığı Basın Bülteni

Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen basın bülteni;

AKYAKA’DA KASTEN YARALAMA:

Akyaka          İlçe Jandarma Komutanlığı bölgesinde; 17 Ağustos 2016 günü saat 09:20 sıralarında, Büyükpirveli köyünde ikamet eden M.K isimli şahıs Z.A isimli şahsı aralarında çıkan tartışma neticesinde darp ederek sol gözünden hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralamıştır. Olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine tahkikata başlanarak M.K isimli şahsın ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

ARPAÇAY’DA TAKİBİ GEREKEN DİĞER OLAYLAR/ŞÜPHELİ ÖLÜM:

Arpaçay İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde; 17 Ağustos 2016 günü saat 22:00 sıralarında, E.Ö isimli şahsın ot biçmeye gittiği tarlasından evine dönmemesi üzerine ailesi tarafından bilgi verilmesi üzerine şahsın bulunması amacıyla devriye gönderilmiştir. Şahsın ot biçmeye gittiği arazide yapılan aramada ot biçtiği tarlada yüz üstü yatar vaziyette ölü olarak bulunmuştur. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmiş ve ölü muayenesi Cumhuriyet Savcısı nezaretinde ilçe hastanesinde yapılmıştır. Şahsın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedin Cumhuriyet Savcısının talimatı ile Kars Adli Tıp Kurumu’na sevki yapılmıştır.

MERKEZ İLÇE’DE KAZALAR (TRAFİK KAZALARI HARİÇ) /İŞ KAZASI:

Merkez İlçe J.K.lığı sorumluluk bölgesinde; 16 Ağustos 2016 günü saat 13.00 sıralarında, Ö.B kendisine ait tarlada ot yüklü traktörü ile tarlasından aşağı doğru inerken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu traktörün devrildiği şahsın yaralandığı hayati tehlikesinin bulunmadığı olayla ilgili C.Savcısına bilgi verilerek adli tahkikata başlanmıştır.

SELİM’DE TRAFİK KAZASI SONUCU TAKSİRLE YARALAMA;

Selim İlçe J.Klığı sorumluluk bölgesinde; 17 Ağustos 2016 günü saat 11.00 sıralarında, C.A isimli şahsın idaresinde bulunan 29 ……. plakalı araç ile seyir halinde dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu direksiyon hakimiyetini kkaybederek yolun sol tarafındaki şarampole girerek takla atması sonucu yaralamalı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada C.A. ve yolcu olarak bulunan S.A. isimli şahıslar hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmışlardır. Olay ile ilgili olarak C.Savcısına bilgi verilerek tahkikata başlanmıştır.

MERKEZ İLÇE’DE TAKİBİ GEREKEN DİĞER OLAYLAR/BULUNTU PATLAYICI MADDE VE MÜHİMMAT OLAYLARI:

Merkez İlçe J.Klığı sorumluluk gölgesinde; 16 Ağustos 2016 günü C.G. isimli şahıs evinin bahçesinde inşaat yapmak için bahçeyi kazdıklarında toprağın altında patlayıcı madde bulduklarını bildirmişler. Olay ile ilgili olarak yapılan araştırmada (1) adet tamamen paslanmış durumda muhtemelen 150mm’lik top mermisi mühimmatının olduğu, olayla ilgili C.Başsavcılığının talimatı ile buluntu mühimmatının olay yerinde J.Klığı Bomba İmha ekiplerince 16 Ağustos 2016 günü saat 16.00’da imha edilerek etkisiz hale getirilmiş ve olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.

SUSUZ’DA DOĞRUDAN İDARİ YAPTIRIM UYGULANAN KABAHATLAR/GÜRÜLTÜYE NEDEN OLMA:

Susuz İlçe J.K.lığı sorumluluk bölgesinde; 17 Ağustos 2016 günü saat 11.00 sıralarında şüpheli S.K. isimli şahıs gürültü yaparak çevreyi rahatsız ettiği tespit edilmiştir. Adı geçen şahsa 5326 Sayılı Kanunun gereğince “Gürültüye Neden Olma” kabahatinden idari para cezası kesilmiştir.

SARIKAMIŞ’DA KAMUYA AİT MALA ZARAR VERME:

Sarıkamış İlçe J.K.lığı sorumluluk bölgesinde; 17 Ağustos 2016 günü saat 14.00 sıralarında, M.G. müracaat ederek aynı köyden E.S. ve Z.Ç. isimli şahısların köy tüzel kişiliğine ait meradaki otları izni olmadan kesip biçtiklerini beyan ederek şikayette bulunmuştur. Olayla ilgili C.Savcılığına bilgi verilerek tahkikata başlanılmış olup, E.S. ve Z.Ç isimli şahıslar şüpheli olarak ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

SARIKAMIŞ’DA TEHDİT:

Sarıkamış İlçe J.Klığı sorumluluk bölgesinde; 17 Ağustos 2016 günü saat 09.30 sıralarında, P.S. isimli vatandaş M.B ile evli olan kızı A.B.’nın eşi, kayınvalidesi ve kayınbabası tarafından tehdit edildiği ve kötü muamelelere maruz kaldığını ihbar etmesi üzerine derhal C.Başsavcısına bilgi verilerek alınan talimatlar üzerine tahkikata başlanılmış olup, A.B.’nın mağdur sıfatıyla, M.B., F.B. ve C.B. isimli şahısların da şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınmış, A.B. babası P.S.’nin evinden kalacak olmasından dolayı koruma tedbir kararı talep etmediğini beyan etmiştir. Olayla ilgili şüpheliler ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

SARIKAMIŞ’DA ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUNA MUHALEFET:

Sarıkamış İlçe J.K.lığı sorumluluk bölgesinde; 17 Ağustos 2016 günü saat 18.00 sıralarında, silah atıldığı ihbarının alınması üzerine S.Ç. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Şahsın kaçış istikametinde bir adet tabanca ve bir adet bıçak bulundu. Köyde düğün olduğu görüldü ve düğün alanına gidildiğinde yerde boş kurusıkı kovanı bulundu. Yapılan kontrollerde m.A. isimli şahsın düğünde kurusıkı ile ateş ettiği tespit edildi. Bir adet tabanca, bir adet bıçak, bir adet ses ve gaz fişeği atabilen tabanca, iki adet şarjör, ses ve gaz fişeği, ses ve gaz fişeği kapsülü olay yerinde ele geçirildi. Olayla ilgili olarak C.Savcsına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda gerekli tahkikata başlanılmıştır.

SARIKAMIŞ’DA YÜKSEKTEN DÜŞME:

Sarıkamış İlçe J.K.lığı sorumluluk bölgesinde; 17 Ağustos 2016 günü saat 19.00 sıralarında, K.D. isimli şahıs evinin bahçesinde ot balyasının üzerinde çalışırken bir anlık dikkatsizlik sonucu yere düşerek ağır yaralanmıştır. Adı geçen şahıs Sarıkamış Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Olay ile ilgili C.Savcılığına bilgi verilerek gerekli tahkikata başlanılmıştır.

SARIKAMIŞ’DA TAKSİRLE ÖLDÜRME:

Sarıkamış İlçe J.K.lığı sorumluluk bölgesinde; 17 Ağustos 2016 günü saat 19.00 sıralarında N.G. isimli şahsın kullanmış olduğu kendisine ait 36 …… plakalı traktör ile evinin garajından çıkarken torunu olan ve evin bahçesinde oynayan Z.G. isimli şahsın üzerinden geçmesi sonucu şahıs ağır yaralı olarak Sarıkamış Devlet Hastanesine kaldırılmıştır. Şahıs burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetmiştir. Olay hakkında C.Savcısına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda gerekli tahkikata başlanılmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler