Kars İmam Hatip, Bölge İkincisi Oldu!

Kars İmam Hatip, Bölge İkincisi Oldu!

Kars İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni ve ÇOSKK Kars İl Başkanı Gülşen Kopal rehberliğinde 13 öğrenciyle birlikte yaklaşık iki aydır şampiyonaya hazırlanan takım, Erzurum'da gerçekleşen şampiyonada bölge ikinciliği kupasını kaldırdı.

Kars İmam Hatip, Bölge İkincisi Oldu!

Çocuk Oyunları Spor Kulüpleri Konfederasyonu ( ÇOSKK ) Kuzey Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen “Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çocuk Oyunları Mendilkapmaca ve Seksek Bölge Şampiyonası”na Kars temsilcisi olarak katılan Kars İmam Hatip Ortaokulu Mendil kapmaca takımı Erzurum’dan bölge ikinciliği kupası ile geri döndü.

Kars İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni ve ÇOSKK Kars İl Başkanı Gülşen Kopal rehberliğinde 13 öğrenciyle birlikte yaklaşık iki aydır şampiyonaya hazırlanan takım, Erzurum’da gerçekleşen şampiyonada bölge ikinciliği kupasını kaldırdı.

 “Çocuk Oyunla büyür.” ve “Herkes hayal kurabilir ama çocuklar gerçeğe dönüştürebilir.” sloganlarıyla yola çıkan ÇOSKK yıllardır geleneksel çocuk oyunlarını yaygınlaştırmak adına Türkiye genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu oyunlar arasında hepimizin oynadığı ve sevdiği mendilkapmaca,seksek,birdirbir,çelikçomak, tombik (Yedikule),dokuztaş…gibi oyunlar yer alıyor.

ÇOSKK il başkanı Gülşen Kopal, Kars’ta bu yıl başlayan çalışmaların önümüzdeki yıllarda da süreceğini, bu sayede çocukların bilgisayar başından kalkarak bedenlerini ve zihinlerini geliştirebileceği, sosyalleşebileceği geleneksek çocuk oyunlarına ilginin artacağını belirtti. kha

Önceki ve Sonraki Haberler