Kars Kadın Dayanışma Merkezi açıldı

Kars Kadın Dayanışma Merkezi açıldı

Kars Belediyesi bünyesinde Kadın Dayanışma Merkezi açıldı.

KARS MANŞET

Kars Belediyesine destek amaçlı gelen HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, HDP Ağrı Milletvekili Dilan Taşdemir, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık ve HDP Siirt Milletvekili Sıddık Taş ve Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca ile birlikte Kadın Dayanışma Merkezinin açılışını yaptı.

Alaca, HDP heyetine Kadın Dayanışma Merkezi hakkında bilgi vererek, şuan bir ofis olarak başladığını ve ilerleyen günlerde faaliyetlerini daha da arttıracağını söyledi.

Kadın Çözüm Merkezi Sorumlusu Sosyal Hizmet Uzmanı Zehra Anli ise “Kvid-19 dan dolayı  karantina günlerinde ülke genelinde artan aile içi kadına yönelik şiddetin arttığı belirlenmiş ve Kars Belediyesi olarak kadınların hem şiddet anında hem de Kovid-19 ile nasıl mücadele edecekleri konusunda  (sosyal mesafeye dikkat etmeleri, ellerini sık sık yıkamaları, gerekli olmayan durumlar haricinde hane içinde kimsenin dışarı çıkmaması gerektiği ve varsa 18 yaş altı çocukları virüsle mücadeleyi onlara oyunlaştırarak nasıl anlatmaları gerektiği) destek olmak amaçlı ve bilgi kirliliğini önlemek amaçlı  çalışmalar yürütülmeye başlanmıştır. Ayrıca kendilerine yönelik herhangi şiddet ve kriz durumunda nasıl davranmaları (155, 156, 183, 444 71 13 no’lu telefonları arayarak kendisine yardım talep edebileceği belirtilmiştir) konusunda bilgilendirme çalışmaları yürütülmektedir.” dedi.

kars-kadin-dayanisma-merkezi-acildi-(1).jpgkars-kadin-dayanisma-merkezi-acildi-(2).jpgkars-kadin-dayanisma-merkezi-acildi-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler