2 KAÜ Öğrencisi Tutuklandı

2 KAÜ Öğrencisi Tutuklandı

Kars Kafkas Üniversitesi öğrencileri M. K ile M. S, çeşitli tarihlerde katıldıkları basın açıklaması ve etkinliklerde "yasa dışı slogan attıkları ve örgüt propagandası yaptıkları" gerekçesiyle tutuklandı.

İnsan Hakları Kars Şube Başkanı Avukat Onur Gündoğdu, öğrencilere ait dosyaların polis tarafından zamanında mahkemeye gönderilmeyerek biriktirildiğini söyledi ve "Suç teşkil etmeyen dosyalar bile biriktirilerek öğrencilere örgüt üyesinden ceza veriliyor" diyerek tepki gösterdi.

İl Emniyet Müdürlüğü, Kars Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi M. K ile Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencisi M.S'nin de aralarında bulunduğu 7 kişiyi dün (12 Mayıs) akşam saatlerinde gözaltına aldı. 5 öğrenci polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, M. K ile M. S. Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldılar. Burada ifade veren iki öğrenci, tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sorgu Hakimliği'ne sevk edildil. Çeşitli tarihlerde yapılan 6 basın açıklaması ve etkinlikte "yasa dışı slogan attıkları ve örgüt propagandası yaptıkları" suçlamalarını kabul etmeyen M. K ile M. S, mahkeme tarafından tutuklandı. Arkadaşlarına destek vermek amacıyla adliye önünde bekleyen öğrenciler, tutuklama kararını slogan ve alkışlarla protesto ettiler.

Kars İnsan Hakları Şube Başkanı ve öğrencilerin avukatı Onur Gündoğdu, tutuklama kararına tepki gösterdi. Gündoğdu, "Bu öğrenciler atı farklı basın açıklaması ve etkinliğe katıldıkları gerekçesiyle tutuklandılar. Bu açıklamalar arasında 4- 5 aylık zaman var. Yani polis bir basın açıklamasında slogan atıldığı zaman dosyayı mahkemeye göndermiyor. Çünkü sadece bir basın açıklamasıyla tutuklanmayacağını düşünüyor. Bu nedenle çok sayıda dosyayı biriktirerek mahkemeye gönderiyor. Böyle olunca da öğrenciler 'örgüt üyesi olmaktan' tutuklanıyor. Polis dosyaları zamanında mahkemeye göndermeyerek suç işliyor. Bunun bedelini de öğrenciler ödüyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler