Şair Hıfzı şiir dinletisi

Şair Hıfzı şiir dinletisi

Kars Kağızman Şair Hıfzı İlköğretim Okulu'nun Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlediği şiir dinletisi programında Kağızmanlı Büyük Şair Hıfzı şiirleriyle anıldı. “Şair Hıfzının Hayatı ve Şiirleri” adlı programda birbirinden güzel şiirleri büyük bir ustal

 

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Parlar, Şube Müdürleri Efrail Deniz, İsak Uymaz, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Şiir dinletisinde Kağızmanlı Halk Şairi Recep Hıfzının şiirlerinden oluşan 10 şiire yer verildi. Geniş bir yelpazeden dinleyicilerin beğenisine sunulan şiirlerle hazırlanan fonlar geceye bambaşka bir renk kattı. Kağızmanlılara unutulması zor keyifli bir akşam yaşatan öğrencilerin, ünlü Kağızmanlı Şair Hıfzının şiirlerini büyük bir ustalıkla seslendirmeleri ve sahne performansları alkışlarla ödüllendirildi. Kağızman Şair Hıfzı İlköğretim okulunun hazırladığı programda 10 öğrenci Şair Hıfzının Sefil Baykuş ağıt şiirini seslendirirken duygu dolu anlar yaşandı. Kağızmanlı dünyaca tanınmış recep hıfzı gibi şairin şiirlerine yer verildiği dinleti izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
 
ŞİİRLER SEVGİLERİN DİLE GELDİĞİ MISRALARDIR
Türk Edebiyatına damgasını vurmuş usta şairin şiirlerini seslendiren öğrenciler, programa katılanların büyük beğenisini topladılar. Okunan şiirler uzun süre alkışlandı. Türkçe öğretmeni Yavuz Kanlıoğlu önderliğinde düzenlenen sevgide saygı da insan temalı şiir dinletisinde 10 öğrenci görev aldı. Çok hazırlandıkları her hallerinden belli olan öğrencileri şiir gösterisine hazırlayan Yavuz Kanlıoğlu veliler tebrik etti. Yavuz Kanlıoğlu programın ardından yaptığı konuşmada, yapılan etkinliğin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “Aşkların sevgilerin, kaleme alındığı şiirleri yaşamak ve yaşatmak bu güzel programda en güzel şekilde icra edildi. Umarım bundan sonra bu tür programlar devam eder.” dedi. Şiir dinletisinin şiiri okuyucusuyla kucaklaştıran bir etkinlik olduğunu vurgulayan Kanlıoğlu,”Her okulda mutlaka yapılması gereken; öğrencinin şiiri tanımasını sağlayan, bizi bize yaklaştıran bir eylemdir. Bu programın hazırlanmasında bizlere desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cevdet Parlar’a okulumuz yönetimine, öğretmen arkadaşlarıma ve görevli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler