Kars Kalesi’nde Harakani Sofrası Kurulacak

Kars Kalesi’nde Harakani Sofrası Kurulacak

Kars Valisi Ahmet Kara, 19 Ağustos'ta Kars Kalesi'nde yapılacak olan Sema-i Şerif gösterileri hakkında açıklamada bulundu.

 

Vali Ahmet Kara, Sema-i Şerif Gösterilerinin bir başlangıç olacağınız, Ramazan ayından sonrada Valilik olarak Kars Kalesi’nde Harakani Sofrası adı altında bir sempozyum düzenleyeceklerini bildirdi.

 

Vali Kara şu açıklamalarda bulundu; “ KARSOD Başkanı Halit Özer böyle bir gece düzenleyeceğini benim ile paylaştı. Gecenin adı “Harakani’den Mevlana’ya giden yol” olacağını öğrendim. Ben gayet güzel olacağını kendilerine ifade ettim. Biz aslında bu sene Kars Kalesi’nde Harakani Sofrası adlı bir program düzenlemeyi düşünüyorduk, fakat geciktik. Fakat Harakani hazretleri ile ilgili böyle bir gece düzenleniyor olması sevindiricidir. Harakani hazretleri büyük tasavvuf büyüklerinden, Nakşibendî’nin de önemli kollarındandır. Dolayısı ile tanıtılması gereken bir varlıktır. Özellikle inanç turizminde büyük katkıları vardır ilimize. Halit Özer şimdilik en azından başlangıç olarak yapacak, bizde onu tamamlayıcı olarak Ramazan’dan sonra sempozyum ve Harakani sofrası gibi bir yemek düşünüyoruz. Hayır sahiplerinin desteğiyle bunu yapacağız. Çünkü Harakani sofrası ile ünlenmiştir. Kadir gecesinde bir televizyon kanalı Kars’tan canlı yayın yapacak. Bizim belirleyeceğimiz bir camide bu canlı yayını gerçekleştireceğiz. Müftümüzle paylaşacağız bu konuyu belirlemeyi beraber yapacağız.”

 

yes.20110813161337..jpg

 

 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler