Kars Kalesinin Turizme Açılması

Kars Kalesinin Turizme Açılması

Kars Valisi Ahmet Kara, turizmci Halit Özer'e kiralatılan Kars Kalesi'nin bundan böyle daha çok turist çekeceğini ve böylelikle turizmin daha canlı olmasını beklediklerini söyledi.

 

Vali Kara, “Kars değince akla bir hayvancılık gelir, birde Kars Kalesi. Kars’ın Ardahan’ın Ağrı’nın etrafını tel örgü ile çevirirseniz, diğer illerin hiç birisinde de hayvan üretmezseniz, buraları hayvancılığa kapatırsanız bütün Türkiye’ye et üretebilir. İkinci özelliği ise Kültür Turizmi olmasıdır. Kültür Turizmi denilince de akla Kars Kalesi gelmekte. Türkiye’de eşi benzeri de yoktur bu Kalenin. Bu kale Selçuklular tarafından yapılmış tarihi bir kaledir.” dedi.

 

Vali Kara daha sonra şunları söyledi:

“Bu girişimiz ilk olarak Ani harabelerinde başlattık. Ani Harabelerinde ki Özel İdarenin tesisini kiraya verdik, şuanda onarılıyor. Onarıldıktan sonra önümüzdeki günlerde turizmin hizmete girecek. İkinci girişimimizde Kars Kalesi’ni kiraya vermekti. Kars kalesinin üzeri yıllardır boş duruyordu. İhaleye çıkardık ve ihale sonucu bir firma kaleyi kiraladı. Burada çeşitli turizm etkinlikleri ve turistlerin kaleyi gezdirilmesi, kültür varlıklarının tanıtılması ve Kars’ın dünyaya tanıtılması lazımdı. Bu kültür varlığımız burada ıssız kalmamalıydı. Kimse gelmiyordu neredeyse buraya. Burayı kiraya vermekle canlı hale getirdik. Turist kafileleri de buraya uğruyor artık. Kiralayan arkadaşta gayet güzel işletiyor. Yeni düzenlemeler yaptı. Kars’ın geleneksel yemeklerini ve içeceklerini koydu. Özet olarak Kars’ın tanıtımı evvela Kars Kalesi’nden başlamış olacak. Bundan sonrada inşallah diğer Kültür varlıklarımızı tanıtmaya devam edeceğiz. Kışın Sarıkamış’ımız varsa, yazında Kültür varlıklarımız var. Bu nedenle Kars kalesine böyle bir uygulama yaptık ve başarılıda olduğumuzu sanıyorum”

yes.20110802201931..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler