Kars Kent Ekonomi Formu

Kars Kent Ekonomi Formu

Ak parti, Ekonomi İşleri Başkanlığı'nın Türkiye çapında yürüttüğü, Kent Ekonomileri Forumu Projesi, 06 Nisan 2013 tarihinde başlangıç toplantısını yapmış ve 81 ilimizde uygulamaya konulmuştur.

 

Kent Ekonomileri Forumu, illerimizin ekonomik kalkınma süreçlerinde güçlü ve zayıf yönlerini dikkate alarak stratejik önceliklerinin belirlenmesi, kentlerimizin kendi öz yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve harekete geçirilmesi için şehrimizde ekonomik hayatla ilgili tüm kesimleri bir araya getirerek ortak hedefler ve politikalar oluşturulmasına katkı sağlayacak gönüllü, katılımcı, sivil, istişari bir oluşum ve ‘’yerel bir inisiyatif hamlesi’’dir.

 

Bu proje bugün Kars ilimizde uygulanacaktır. Bu toplantıya, sivil toplum kuruluşlarımızın değerli temsilcileri, girişimcilerimiz, sanayi ve tüccarlarımız, toplumun hangi kesiminden olursa olsun bir araya gelerek, kentin geleceğine dairvizyoner proje fikirlerini ortaya koyacaklardır.

 

Kars Kent Ekonomi Forumu’nun ruhuna uygun olarak yaklaşık 80 kişi davet edilmiştir. Bu çalışma yılda iki defa tekrar edilecek ve kentimiz ve geleceğimiz adına bir istişare mekanizması haline dönüştürülecektir. Bu mekanizmanın etkin bir biçimde çalışabilmesi için Ak Parti Kars İl Başkanlığı bünyesinde ‘’İl Ekonomi Danışma Grubu’’ oluşturulmuş ve bundan sonra bu mekanizma aktif olarak çalıştırılacaktır.

 

Böylelikle parti, kentte aktif bir katılımcı demokrasinin işletilmesini sağlayacaktır. Bize destek versin yada vermesin, parti görüşmelerimizi beğensin yada beğenmesin, herkesi, ayrımcılığa tabi tutmadan Kars ve Kars’ın gelişimi için davet edeceğiz ve kıymetli fikirlerinden yararlanacağız.

 

İlk toplantımızı bu amaçla bugün, sayın vekillerimiz ve belediye başkanlarımız başta olmak üzere kentin önemli temsilcileri ile birlikte, saat 14:00’de Sim-Er otelde gerçekleştireceğiz.

 

                                         Kamuoyuna saygı ile duyurulur

 

 

 

                                                                                                                 Av. Ensar Erdoğdu

 

 

                                                                                                             Ak Parti Kars İl Başkanı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler