Kars Kent Konseyi binası Gümrük Müdürlüğü oluyor

Kars Kent Konseyi binası Gümrük Müdürlüğü oluyor

AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, Kars Kent Konseyi binasının Gümrük Müdürlüğü olacağını müjdelediler.

 

Vekillerin konula ilgili açıklaması şöyle:
“Yoğun gayretlerimiz ve hükümetimizin olumlu yaklaşımı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Kars’ta açmaya karar vermiş olduğu Gümrük İl Müdürlüğü, uygun bina bulunamamasından dolayı açılamamaktaydı.
 
Belediye Başkanımız Nevzat Bozkuş ile yaptığımız görüşmeler sonucunda; eskiden Gümrük İl Müdürlüğü olarak kullanılmış, daha sonra Kars Gümrük İl Müdürlüğü’nün kapatılması ile Belediye’ye tahsis edilerek Kars Kent Konseyi olarak kullanılmakta olan binanın tekrar Kars Gümrük İl Müdürlüğü olarak kullanılabileceğinin uygun olacağı görüşüne varılmıştır. Ayrıca bu görüşmelerde Kars Kent Konseyi’nin de çalışmalarını sürdürmesi için daha uygun ve kullanışlı bir yeni mekâna kavuşmasının eş zamanlı olarak sağlanması kararı da alınmıştır.
 
Kars’ın bir sınır şehri olması, yapılan demiryolu hatları, yapılacak olan Lojistik Merkez ve açılacak olan sınır kapıları ile önemli bir giriş kapısı ve geçiş noktası olması için yoğun çaba harcadığımız ilimizin en önemli esikliklerinden biri de Gümrük İl Müdürlüğü idi. Bunun bina eksikliğinden daha fazla açılışının geciktirilmesi önemli bir engel olarak karşımızda duruyordu.
 
Alınan bu yeni karar ile yeni Gümrük İl Müdürlüğümüzün bir an önce hizmete açılması için gerekenin yapılacağının bilinmesini istiyor, Kars halkına hayırlı olmasını diliyoruz.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler