Kars KYK’dan ağaçlandırma seferberliği

Kars KYK’dan ağaçlandırma seferberliği

Kars’ta Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte gençlerde ağaçlandırma ve çevre bilinci oluşturulması için öğrenci yurtlarında fidanlar toprakla buluşturuldu.

Kars Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Murat Çobanoğlu Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte katılanlar isimlerinin verildiği fidanları toprakla buluşturdular. Fidan dikim etkinliğine katılanlar açık havanın tadını çıkarırken fidanları toprakla buluşturmanın heyecanını ve beraberinde gelen mutluluğu yaşadılar.

KYK Yurt Binalarının Bahçeleri Ağaçlandırılıyor

Şehir Merkezinde bulunan öğrenci yurtları içerisinde peyzaj çalışması yapılan alanlara, çok sayıda sarıçam ve meyve fidanı dikilerek can suyu verildi.

Gençlere Ağaç ve Orman Sevgisi Kazandırılıyor

Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda barınmakta olan öğrenciler adına uygun görülen ağaçlandırma sahalarında yapılan fidan dikimi etkinliği ile “ağaçlandırma alanlarının sadece ormanlar olmadığını yurt binalarının bahçelerinin de ağaçlandırılarak doğaya katkıda bulunulabilmesi, yapılacak fidan dikimi etkinliklerine gençlerin de iştirakının sağlanmasıyla ağaç ve orman sevgisi ile yeşilin yaşatılması konusunda gençlerde bir şuurun oluşturulması amaçlanıyor.

Murat Çobanoğlu Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdunda gerçekleştirilen etkinliğe KYK Kars İl Müdürü Müseyip Arslanbenzer, Yurt Müdürü Ayten Avcı Kaya, yurt personelleri, Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri ile yurtlarda barınan kız öğrenciler katıldı.

kars-kyk’dan-agaclandirma-seferberligi-(1).jpgkars-kyk’dan-agaclandirma-seferberligi-(2).jpgkars-kyk’dan-agaclandirma-seferberligi-(3).jpgkars-kyk’dan-agaclandirma-seferberligi-(4).jpgkars-kyk’dan-agaclandirma-seferberligi-(5).jpgkars-kyk’dan-agaclandirma-seferberligi-(9).jpgkars-kyk’dan-agaclandirma-seferberligi-(7).jpgkars-kyk’dan-agaclandirma-seferberligi-(8).jpgkars-kyk’dan-agaclandirma-seferberligi-(6).jpgkars-kyk’dan-agaclandirma-seferberligi-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler