Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın ’12 Mart’ mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın ’12 Mart’ mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç'ın, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü açıklaması.

Arslan ve Kılıç mesajında "Milletimizin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. Yılını millet olarak büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. İstiklalimizin beyanı ve büyük bir moral gücümüz olan Milli Marşımızı bize hediye eden milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u rahmetle, hürmetle ve minnetle anıyoruz.

Eşsiz bir kahramanlık ve vatanperverlik destanı ve zihin dünyamızda önemli bir yere sahip olan İstiklal Marşımız, milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Milletimizin sahip olduğu seciyeler ve manevi değerler Milli Marşımızda en güzel şekilde ifadesini bulmuştur.   Toprağının ve öz medeniyetinin insanı için çırpınan milli şairimiz, büyük mücadelesini yazdığı Milli Marşımızla taçlandırmıştır.

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü vesilesiyle Milli Şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif ERSOY’u ve milli mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle, minnetle ve hürmetle yâd ediyoruz. “Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın” diyor, selam ve saygılar sunuyoruz." dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler