Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Çanakkale Zaferi mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Çanakkale Zaferi mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı mesajı şöyle:

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıldönümünü millet olarak gururla kutlamaktayız. Bu büyük zafer, tarihimizi yaldızlayan en önemli destanlarımızdan biridir. Bu gün tarihe şeref veren kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatırasını hep beraber yâd etmekteyiz. Milletimizin bu şanlı zaferinin 107. yıldönümünü en kalbi duygularımızla kutluyoruz.

Çanakkale’de yurdumuzun dört bir yanından olduğu gibi, Kars’tan da çok sayıda şehidimiz vardır. Aziz şehitlerimizi bu anlamlı günde rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Çanakkale zaferi; baş edilemez olarak görülen büyük donanmalara karşı yüreklerin bir olup attığı birliğin timsali ve bir inanç zaferidir. Şehitlerimizin kanıyla sulanan vatan toprağı olan Çanakkale, iman ve vatan aşkının birleşik süper güce meydan okuduğu yerdir.

Savaşa giderken dönmeyi düşünmeyen Mehmetçik, gerçek vuslata koştu, şehitlik mertebesine ulaştı. Çok büyük maddi imkânsızlıkların olduğu bir zamanda, sahip olduğu imanla ve vatan aşkıyla süper güçleri şaşkına çevirmiş, büyük şahlanışı tarihin altın sayfalarına nakşetmiştir. Bugün bizlere düşen, emanet aldığımız vatan toprağına sahip çıkmak, Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarmak ve birlik ve beraberliğimizi güçlü kılmaktır.

Bu vesileyle, bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle, hürmetle ve minnetle anıyor, kahraman milletimizin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıldönümünü can-ı gönülden tebrik ediyoruz.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler