Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Dünya Veteriner Hekimler Günü mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Dünya Veteriner Hekimler Günü mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Arslan ve Kılıç'ın yayınladığı mesaj şöyle:

"Dünya Veteriner Hekimler Birliği, her yıl Nisan ayının son cumartesi gününü “Dünya Veteriner Hekimler Günü” olarak kutlamaktadır. İnsanlık tarihi kadar bir geçmişe sahip ve insan yaşamı için olmazsa olmaz bir önemde olan, zor ve zahmetli Veteriner Hekimliği mesleğini fedakârca icra eden kıymetli Veteriner Hekimlerimizin “Dünya Veteriner Hekimler Günü” nü yürekten kutluyorum.

Veteriner Hekimliği zor bir meslektir. Zira çalışma şartları ağırdır. Hususan klinik Veteriner Hekimliği çok daha zordur. Gece gündüz, yaz kış fark etmeksizin çoğunlukla hasta hekime değil, hekim hastanın ayağına gider.

Dünyada stratejik ürün olarak kabul edilen hayvanların yetiştirilmesinden ve hayvansal ürünlerin üretim ve işlemesine, insanların sağlıklı şekilde tüketimine kadar olan bütün aşamalardan sorumlu olan Veteriner Hekimler, çalışma alanları itibariyle kırsal kesimin en ücra köşelerinden, metropollerdeki tüketim merkezlerine kadar çok geniş yelpazedeki sosyal guruplara hizmet vermektedir.

İnsan sağlığının, hayvan sağlığı ve hayvansal üretim ile çakışan bir irtibatı söz konusudur. Zoonoz olarak bilinen birçok hastalık hayvanlardan insanlara geçebilmektedir. Veteriner Hekimler, hayvan hastalıkları ve hayvansal gıda üretimi hususlarında; özellikle halk sağlığı, ekolojik, ekonomik ve kültürel alanlarda gerçekçi, bilimsel bir anlayışa sahip, lider bir hizmet anlayışı içerisindedir. Çiftlikten sofraya, gıda güvenliği kapsamında, Veteriner Hekimliği en önemli unsurdur.

Bilindiği üzere, yakın geçmişte yaşanan salgın hayvan hastalıkları nedeniyle tüm dünyanın gıda güvenliğine bakış açısı değişmiştir. Gıda zehirlenmelerinin %85’i hayvansal kökenli gıdalardan kaynaklanmaktadır. Gıda üretiminin tüm aşamasında, Veteriner Hekim kontrollerinin yapılması, özellikle hayvansal kökenli gıdalardan oluşan zoonoz hastalıklar ve mikrobiyolojik risklerden tüketicilerin korunmasının sağlanması açısından çok önemli bir husustur.

Hali hazırda, pandemi haline gelerek tüm dünyayı saran Corona virüsünün, hayvandan bulaştığı değerlendirilmektedir. Tüm dünya gibi ülkemizin de içinde olduğu Covid-19 pandemisiyle mücadele sürecinde, ülkemizin iki güzide üniversitesi olan Ankara Üniversitesi ile Erciyes Üniversitesinin Veteriner Fakültelerinden iki kıymetli Veteriner Hekim Bilim İnsanımız Covid-19 virüsünü izole etme başarısını göstermiştir. Bu başarı, Covid-19 pandemisiyle mücadelede takdire şayan çok önemli ve çok kıymetli bir başarıdır. Bu vesileyle değerli Veteriner Hekim hocalarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Büyük bir özveriyle, çok önemli ve çok zor bir mesleği icra eden kıymetli Veteriner Hekimlerin Dünya Veteriner Hekimler Gününü tekrar kutluyor, tüm Veteriner Hekimlerimize ve veteriner sağlık çalışanlarına, tarım ve hayvancılığa, gıda güvenliğine ve halk sağlığına verdikleri başarılı ve özverili hizmetleri için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler