Kars Organize Sanayi Bölgesi Doğalgaza Kavuşacak

Kars Organize Sanayi Bölgesi Doğalgaza Kavuşacak

Kars Valisi Rahmi Doğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın daha önce kamuoyu ile paylaştığı gibi, Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz dağıtım şebekesinin kurulması için çalışmaların başladığını açıkladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Vali Doğan, Serhat Kalkınma Ajansı  (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Filiz Çalış ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen’in de hazır bulunduğu toplantıda açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Doğan, Paşaçayır Mahallesi ile Kümbetli Köyü sınırları içerisinde kalan Organize Sanayi Bölgesine 18 ay içerisinde doğal gaz götürülmesi için start verildiğini duyurdu.

Vali Rahmi Doğan, 18 ay sonra Kars Organize Sanayi Bölgesinde yer alan üretimdeki 56 adet firma, inşaat aşamasındaki 20 adet yatırımcı, proje safhasındaki 15 adet yatırımcı, boş parsellerde yatırım yapacak 17 adet yatırımcı, 2. ilave OSB’de yer alacak yaklaşık 100 adet yatırımcı ve  Valilik marifetiyle OSB’de yapılacak olan hizmet binası ve arıtma tesisi nedeni ile OSB personelleri ve arıtma tesisinde çalışacak personellerin faydalanacağını söyledi.

PROJENİN SEKTÖREL VE BÖLGESEL ETKİLERİ

KARGAZ Kars Ardahan Doğalgaz Dağıtım Pazarlama Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti tarafından gerçekleştirilecek olan projenin sektörel ve bölgesel etkileri neler olacak.

Bölgede imalat sektörünün desteklenmesi amacıyla üretim, pazarlama, depolama ve sevkiyat alanları gibi ortak kullanım alanlarının fiziki, teknik, kurumsal altyapılarının kurulmasına ve iyileştirilmesine, yeni yatırımları teşvik edecek altyapı donatılarının inşa edilmesine yönelik bölgesel faaliyetler sağlayacaktır.

Kars Organize Sanayi Bölgesinin Doğalgaz ihtiyacının giderilmesi halinde il dışından enerji maliyetleri nedeni ile geçmiş zamanlarda bölgemizde yatırım yapmaktan çekinen firmaların bölgemize tekrar talebinin sağlanması gerçekleştirilecektir.

Cazibe merkezleri kapsamında yer alan ilimiz Karsta 200 ha alan üzerine kurulu OSB ile 128 ha alan üzerine kurulması planlanan 2. İlave OSB mize ilginin daha da artacağı boş parsellerimize cazibe merkezi kapsamında talep daha da artacak olup OSB’nin doluluk oranı yüzde 100 e ulaşacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler