Kars Polisi Digorlu öğrencileri Ağırladı

Kars Polisi Digorlu öğrencileri Ağırladı

Kars Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü, Digor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğrencilere yönelik yaptığı girişime ev sahipliği yaparak, “Tarihe Yolculuk Projesi” kapsamında Kars'ın tarihi zenginlikleri gezisi düzenledi.

 

Misafir ettikleri öğrenciler ilk olarak Kars Polisevi’nde ağırlayan Emniyet Müdürlüğü ekipleri kahvaltı ikramının ardından misafirlerini “120” adlı 2008 yapımı Türk savaş filmiyle buluşturuyor. Daha sonra Ebul Hasan Harakani Türbesi, Evliya Camii, Tarihi Hamamlar, Tarihi Taş Köprü, Namık Kemal Evi ve Kars Kalesi gibi birçok noktaya gerçekleştirilen gezilerin ardından, Emniyet Müdürlüğü hizmeti bünyesinde yer alan mobese hizmetinin de yerinde tanıtımı yapılıyor.
 
Daha önce de birçok proje kapsamında öğrencilere ve Karslı vatandaşlara ilkleri yaşatan TDP Şube Müdürlüğü, bugün ise Digor Lisesi’nden misafir ettikleri öğrencileri ilk olarak “120” Filmi’ni seyrettirdi. Aralarında birçok öğrenci ilk defa sinemaya gidiyor olmanın heyecanını yaşarken, bağlı bulundukları ildeki tarihi zenginlikleri de daha önce hiç görmemiş olmaları gözlerden kaçmadı. TDP ekipleri tarafından gezi boyunca öğrencilere gezilen mekanlar hakkında bilgi verilirken, öğrencilerin merak dolu bakışları ve yönelttikleri sorular ise ekipler tek tek yanıtladı.
 
Birçok tarihi bölgeyi gezdikten sonra son olarak tarihi Kars Kalesi’ne düzenlenen gezide Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da Digor Lisesi öğrencilerini yalnız bırakmadı. Kars Kalesi’nde öğrencilerle buluşan Çakmak, öğrencilerin soruları yanıtladı ve başarmanın sırrını kendi hayatından örnekler vererek anlattı. İstenildiği ve çalışıldığı taktirde başarılmayacak hiçbir şeyin olmadığının altını çizen Emniyet Müdürü, öğrencilere ileride ne olmak istediklerini sordu. Birçok öğrencinin şimdiden hedeflerini kesin olarak belirlediği yanıtıyla karşılaşan Ercan Çakmak, aldığı yanıta çok sevinerek öğrencilere hediyeler verdi.
 
Digor Lisesi öğrencileri ise kendileri için düzenlenen organizasyondan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Bugün polis ağabeylerimizle birlikte birçok tarihi bölgeyi gezdik, film seyrettik. Bize tarihi bölgeler hakkında daha önce bilmediğimiz şeyleri öğrettiler, daha önce gezmediğimiz yerleri gezdirdiler. Bize bu imkan tanındığı için çok şanslıyız, bizim kadar şanslı olmayan arkadaşlarımız var ve onlara da bu imkanların sağlanmasını istiyoruz. hepsinin buraları gelip görmeleri gerekiyor.” dediler.
 
Digor Lisesi’nden 21 öğrenci proje kapsamında 3’üncü gurup olarak misafir edilirken, diğer öğrencilerin de aynı imkanlardan faydalanmaları çalışması Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından hız kesmeden devam ettiriliyor.
 


 

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber