KARS PTT 169’NCU KURULUŞUNU KUTLUYOR

KARS PTT 169’NCU KURULUŞUNU KUTLUYOR

KARS PTT 169'NCU KURULUŞUNU KUTLUYOR

KARS PTT 169’NCU KURULUŞUNU KUTLUYOR

-ÇARŞI POSTANESİNDE 169. MÜŞTERİYE 169. KURULUŞ ANISINA HEDİYELER VERİLDİ

 

  KARS  – PTT Teşkilatının kuruluşunun 169’ncu yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Çarpı Postanesi’nde işlem yaptıran 169’ncu müşteriye çeşitli hediyeler verildi.

  Kars’taki kutlamalar PTT Başmüdürlüğü çelenginin Başmüdür Şerif Kaçmaz tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına konulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Törene; Başmüdür Şerif Kaçmaz, PTT İdari ve Mali Birimler Müdürü Serhat Bozkurt, İşletme ve Teknik Birimler Müdürü Şükran Kırtay, PTT Merkez Müdürü Remzi Sel, İdari ve Mali Birim Müdürlüğü Şefi Nejla Özadlı, PTT Merkez Müdürlüğü şefleri Nursen bağcı, Nuran Çavunsın ve PTT Başmüdürlüğü memurları katıldı.

  Törenin ardından PTT yetkilileri ve çalışanları Vali Ahmet Kara’yı makamında ziyaret ederek çiçek takdiminde bulundular ve PTT amblemli kravat hediye ettiler. Heyet buradan da Atatürk İlköğretim Okulu ve Namık Kemal İlköğretim Okullarına giderek PTT’nin tanıtımı amaçlı kurulan standı ziyaret ettiler. Burada öğrencilere PTT’nin çalışmaları ve pul sistemiyle ilgili bilgiler verildi. Bu kapsamda, öğrencilere slayt gösterisi yapılırken kitap, kalem ve silgi gibi kırtasiye malzemesi de dağıtıldı.

  İl ve ilçelerde ayrıca PTT araçlarından konvoy oluşturuldu ve konvoy il ve ilçelerde şehir tutu attı. Konvoyun ardından da Kazımpaşa Caddesi üzerindeki Çarşı Postanesi’ne geçildi. Burada da postaneye gelen müşterilere şeker ve kolonya ikramında bulunuldu ve 169. müşteri beklendi. Postanedeki numaratöre göre belirlenen 169. müşteriye çeşitli hediyeler verildi. PTT’nin kuruluşunun 169. yılının talihlisi Akyaka ilçesinin İncedere köyünde ikamet eden ve Kars’a para havalesi için gelen Ayhan Karakol oldu. Karakol’a ödülleri 1 adet saat, 1 adet pul albümü, 1 adet PTT logolu flash disk ve 1 adet PTT amblemli kravatı PTT Başmüdürü Şerif Kaçmaz takdim etti. Talihli müşteri Ayhan Karakol da PTT’ye teşekkür ederek hizmetlerinden memnun olduğunu söyledi.

  PTT Başmüdürü Şerif Kaçmaz ise personelleriyle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yaptığı açıklamada, PTT teşkilatını ve Kars PTT’deki yenilikleri anlattı. Başmüdür Kaçmaz, ilk olarak 2009 yılında Kars PTT’de yapılan yeni hizmetlere değinerek, “Kargo hizmetlerimizle ilgili olarak Mart ayından itibaren kurum, kuruluşlarla ve vatandaşlarla birebir anlaşmalar yapılmaktadır. Köylere posta dağıtım hizmetleri yaya olarak yapılmakta iken Kars’ta ve tüm ilçelerinde Haziran ayından itibaren motorize köy dağıtım olarak planlanmış kiralık araçlarla sürdürülmektedir. Ağustos ayından itibaren ilimizde şehir merkezinde posta gönderileri kayıtlı ve kayıtsız olarak ayrı ayrı düzenlenmesi yapılarak özellikle kayıtlı posta gönderilerinin teslim ve takibi yapılarak aynı gün içerisinde tesliminin yapılması sağlanmaktadır. 09 Ekim 2009 tarihi itibariyle Kars PTT Merkez Müdürlüğü önüne kurulmuş olan Gişematikle posta çek hesap sahiplerinin posta çek kartları ile para çekme, para yatırma ve fatura ödemeleri gibi benzeri hizmetleri kendileri ATM’den yararlanarak yapabilmektedirler. Selim, Arpaçay, Digor PTT merkezleri hizmet binalarımızın PTT Bank konseptine uygun olarak Genel Müdürlüğümüzce projelendirilmesi safhası devam etmektedir. e-telgraf hizmetleri otomasyon üzerinden yapılmaya başlanmıştır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler