Kars Sağlık Müdürü Fahri Sevinç: domuz gribinde korkulacak durum yok

Kars Sağlık Müdürü Fahri Sevinç: domuz gribinde korkulacak durum yok

Kars Sağlık Müdürü Fahri Sevinç: domuz gribinde korkulacak durum yok..

Kars Sağlık Müdürü Fahri Sevinç: domuz gribinde korkulacak durum yok

Hastanelerimize 20 müracaat oldu, 6’sı pozitif çıktı hepsi de sağlıklarına kavuştu

  Kars Sağlık İl Müdürü Fahri Sevinç, bu güne kadar domuz gribi şüphesiyle hastanelere 20 müracaatın olduğunu bunlardan 6’sında domuz gribi görüldüğünü fakat hepsinin sağlıklarına tamamen kavuştuklarını söyledi. Sevinç ayrıca, domuz gribi teşhisi konulan hastaları arayıp onlara sizde domuz gribi varmış ama atlatmışsınız bile demedik” dedi.

  Tüm Dünyayı etkisi altına alan domuz gribi Kars’ta da 6 kişi de görüldü. Bu 6 kişi domuz gribi olduklarını bile bilmiyorlar. Sağlık İl Müdürü Fahri Sevinç, hastaneye müracaat eden hastalardan 6’sında domuz gribi görüldüğünü fakat bunların domuz gribine yakalandıkları hastanelerden taburcu edildikten sonra öğrenildiğini söyledi. Bütün hastanelerde gerekli önlemleri aldıklarını da vurgulayan Sevinç, Ocak ve Şabat aylarında vaka sayılarının artmasını beklediklerini bununla ilgili de bütün önlemleri aldıklarını vurguladı.

  Sevinç, domuz gribinin tüm dünyada olduğu gibi Kars’ta da etkisini gösterdiğini belirterek, “Bu güne kadar domuz gribi şüphesi ile hastanelerimize başvuran 20 hastadan örnek alınarak Hıfzıssıhhaya gönderildi. Bu hastalardan alınan örneklerde 6 kişiden alınan numuneler pozitif geldi. Fakat bu pozitif gelen vakalar o zamana kadar hastanelerimizde tedavileri yapılarak tedavi edilmişlerdi. Şu an itibari ile Kars’ta hastanelerimizde domuz gribi şüphesi ile yatan tek bir hastamız bulunmaktadır. Bunun içinde tedbirlerimiz zaten her bakımdan almış durumdayız. Ama tüm bu önlemlere rağmen Ocak ve Şubat aylarında mevsim olanakları itibari ile sayının biraz daha artabileceğini düşünüyoruz. Domuz gribini ilimizde 6 kişide görülmesine rağmen çok ciddi sonuçlar doğmadan hastalarımız tedavilerinin yapılmasının ardından eski sağlıklarına kavuşarak yaşamlarına devam etmektedirler. Kendilerini bile arayıp “kardeşim sen domuz gribi olmuşsun” bile demedik” dedi. 

  Sevinç, halkın tamamından numuneler alınsa ve Hıfzıssıhhaya gönderilse büyük bir kısmında domuz gribi çıkabileceğini hatta birçoğunun farkına bile varmadan domuz gribini atlatmış olabileceğini ifade etti. Bir kısmının da belki şu anda bu gribi geçirdiğinin de altını çizen Sevinç,bazılarının da şu anda grip olmuş olabileceğini çünkü domuz gribinin normal gripten bir farkı olmadığını savundu.

Önceki ve Sonraki Haberler