Kars, Şairler Meclisinin Konuğu Oldu

Kars, Şairler Meclisinin Konuğu Oldu

Kepez Belediyesi, Dil Bayramı dolayısı ile Antalya’da bulunan Avrasya Sanat Kültür ve Edebiyat Federasyonu’nu, belediye meclis salonunda ağırladı.

Kepez Belediyesi, Dil Bayramı dolayısı ile bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği ‘Uluslararası Şairler ve Sanatçılar Şöleni’ için Antalya’da bulunan Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu’nu ağırladı. Kepez Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen ziyarette Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, federasyonun farklı ülkelerden gelen temsilcileri ve şair, ozan ve yazarlarla bir araya geldi.

Başkan Tütüncü, belediye meclisinin bu kadar şairi ilk kez bir arada ağırladığını ifade ederek, Şairler Meclisi yakıştırması ile tüm misafirlerine seslendi. Irak, Kerkük, Azerbaycan, Bulgaristan’ın yanında Bursa, Sivas, Erzurum ve Kars’tan konukların yer aldığı buluşmada konuşan Tütüncü, “Ben de sizler gibi biraz şair, biraz edebiyatçı, biraz muharririm. Değerli dostlar dilimiz çok önemli ve onu biz geliştirmeli, biz ona sahip çıkmalıyız. Geçmişle gelecek arasından güçlü bir bağ kurmak istiyorsak bunun en iyi yolu kendi öz dilimizi yaşatmak ve onu geleceğe güçlü bir biçimde taşımaktır. Dil bayramları vesilesiyle edebiyat muhitlerinden ne kadar fazla gönül dostumuzu davet edebilirsek kendimi o kadar mutlu hissediyorum. Geçmişte güçlü olduğumuz dönemlerde hep sanata değer verdiğimiz için güçlü olmuşuz. Ben böyle bir etkinlikle şahsım ve belediye adına yer aldığımız için mutluyum. Tekrar hoş geldiniz.” sözleri ile misafirlerini selamladı.

Kepez Belediyesi Meclis Salonu koltuklarını dolduran farklı ülkelerden onlarca şair ile edebiyat üzerine de sohbet eden Tütüncü, konuşmasının arasında iki şiiri seslendirerek beğeni topladı. Nurullah Genç’ten Gülnare adlı şiiri okuyan Tütüncü, yorumlaması ile de yoğun alkış aldı. Katılımcı Ozan Selami Yağar’ın bağlaması ile okuduğu şiiri ve Irak Telafer’den gelen Ali Can’ın türküsü, Tütüncü’nün şiirlerinin ardından mecliste farklı bir gün yaşattı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler