Kars Subatan'da Eğitimde Örnek Dayanışma

Kars Subatan'da Eğitimde Örnek Dayanışma

Kars Subatan'da Eğitimde Örnek Dayanışma

Kars Subatan'da Eğitimde Örnek Dayanışma

Türkiye-ermenistan Sınırına 25, Kars'a 30 Kilometre Mesafedeki Merkez Subatan Köyü'nde Öğrenci, Öğretmen, Müdür, Muhtar ve Asker Okulun Güzelleştirilmesi İçin Seferber Oldu.
Türkiye-Ermenistan sınırına 25, Kars'a 30 kilometre mesafedeki Merkez Subatan Köyü'nde öğrenci, öğretmen, müdür, muhtar ve asker okulun güzelleştirilmesi için seferber oldu.
130 haneli 400 nüfuslu Subatan Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte hummalı bir çalışma içine girildi. Okul Müdürü Atakan Ateş, öğretmenler, okul aile birliği ve muhtarla bir araya gelerek toplantı düzenledi. Okulun acil ihtiyaçlarının karşılanması, tamirat ve tadilat ile boya ve badana işleri için herkes üzerine düşeni yaptı. 5 sınıftan oluşan 1. kademe, 3 sınıftan oluşan 2. kademe, 1 anaokulu, lojman, fen ve matematik laboratuvarı ile ana sınıfı binaları için gerekli olan malzeme tespiti yapıldı. Yapılacak bütün işler hesaplandı, sonra da bağlantılara geçildi.

Konu ilk olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletildi, ardından da Subatan Köyü'nde bulunan 9. Hudut Taburu'ndan destek istendi. Muhtarlığın köy bütçesinden bir miktar para ayrıldı, Milli Eğitim İl Müdürlüğü de gerekli destekleri verdi.

Önce binaların dış ve iç cepheleri askerler tarafından boyandı, 2. kademe binasında bulunan ana sınıfı atıl durumdaki binaya alınarak kullanılır hale getirildi ve ana okulu olarak hizmete sokuldu. Yine atıl durumdaki bir başka bina fen ve matematik laboratuvarı olarak hizmete girdi. Bütün binaların çatıları antipas ile boyandı. Çatılar ve bacalar onarıldı, eksikler giderildi. Atatürk büstünün yerinin değiştirilmesi için 1. kademe eğitimin verildiği bina girişinde hazırlıklar yapıldı, ihate duvarları da onarıldı.

ASKERDEN TAM DESTEK

Bu arada, Subatan 9. Hudut Taburu de okuldaki çalışmaları tam anlamıyla destekliyor. Boya ve badana işlerinin yanı sıra okulda önemli çalışmalar yapılıyor. Askerler hem ana okulu öğrencilerine boyamayı öğretiyorlar hem de onlar için duvarlara çizgi film kahramanlarının resimlerini çiziyorlar. Çizilen resimleri de minik öğrenciler minik elleriyle boyuyorlar. Renkli geçen çalışmalarda ayrıca, halk oyunu alanında uzman olan askerler beden eğitimi öğretmenlerine de yardım ederek okulun folklor ekibini 29 Ekim törenlerine hazırlıyorlar.

Örnek bir dayanışma içinde sürdürülen çalışmalar hızla devam ederken, bir yandan da Türkiye'deki diğer okullarla bağlantılar kuruldu. Bu bağlantılarda, her sınıfa bir bilgisayar projeksiyon konusunda yardım istendi. Bununla ilgili öğrenciler yardım istedikleri okullara, ihtiyaçların yer aldığı mektup gönderdiler.

Bunun yanında, okulun gözle görülür önemli eksiklikleri hala bulunuyor. Bunların başında oldukça geniş bir alana sahip okulun bahçesinin asfaltlanması veya parke döşenmesi isteniyor. Yine çöp kutuları isteniyor ve okul bahçesi ile çevresinin yeşillendirilmesi bekleniyor. Ayrıca, öğrenciler özellikle de okul bahçelerinde oyun parkı, basketbol sahası ve masa tenisi kurulmasını istiyorlar.

Muhtar Mürsel Akbaba ve Okul Aile Birliği Başkanı Selahattin Aldım da okulun güzelleştirilmesi ve eksiklerin giderilmesinde emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Subatan 9. Hudut Taburu'na teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler