Kars - Susuz 2013 Ortasında!

Kars - Susuz 2013 Ortasında!

Kars - Susuz karayolunun bu yıl içerisinde en az 20 kilometresinin yapımını tamamlayacaklarını belirten Kara Yolları Bölge Müdürü Necati Çakıroğlu, yolun tamamının ise 2013 yılının ortalarında bitirileceğini söyledi.

 

BU YIL 20 KİLOMETRE ASFALT YAPILACAK

Zorlu geçen bir kışın ardından Kars – Susuz karayolunun yapım çalışmalarının yeniden hızlandığını belirten Çakıroğlu; “ Bu nedenle bu gün yüklenici firmamız kurban keserek yaz sezonu çalışmalarına başladı. Başta sayın valimiz olmak üzere ilgili kurumların desteğiyle firmamız için gerekli çalışma ortamları hazırlandı. Bundan böylede firmamıza çalışmak bizlere de bu çalışmaların kontrolünü yapmak kalıyor. Bu yılki hedefimizde en az 20 kilometresini  tamamlamayı düşünüyoruz. İşin tamamında 2013 yılı ortalarında bitirmeyi planlıyoruz. Susuz – Ardahan  yolunu ise bu yıl ihale ettik ve ihale süreci devam ediyor. Bu proje kapsamında 8 kilometre de Kars Barajından dolayı yolu bir varyanta alıyoruz. Yani 8 kilometre daha bir yolumuz olacak.  Yol tamamlandığında yolumuz asfalt karışımın son katının da tamamlamış olacağız. Bir daha da üzerinde oynamayacağız.”dedi.  

ASFALT YAPIMINDA KULLANILAN TAŞIN DEĞERİNİ BİLMEK GEREK

Daha sonra söz alan yüklenici firma müdürü Mehmet Yağcı ise firma olarak asfalt yapım işinde iddialı olduklarını vurgulayarak, “240 ton/ saatlik bir asfalt plentimiz var. Çalışmalarımıza büyük bir özveriyle devam ediyoruz. Bölge de çok kaliteli taş var ve bu taş asfalt yapımı için son derece elverişli bir madendir. Sadece Çamçavuş çevresinde bu taştan var ve Ardahan da bile bu taştan yoktur. Çünkü taşın kalitesi asfaltın kalitesini oldukça etkiliyor. Bu taşın değerini de bilmemiz önem arz ediyor. Bu nedenle de çok şanslıyız.

 

Tacettin Durmuş

Önceki ve Sonraki Haberler