Kars Tarım Kredi Kooperatifi 2016 Desteğine Başladı

Kars Tarım Kredi Kooperatifi 2016 Desteğine Başladı

Tarım Kredi Kooperatifleri, 1581 sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmuş, çiftçilerin kimyevi gübre, tohumluk, yem, motorin, zirai mücadele ilacı, zirai alet-makine için 2016 destekleri başladı.

Zirai girdi ihtiyaçları ile nakdi kredi ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla kısa ve orta vadeli kredi kullandırabilen; ortaklarının ürünlerini değerlendiren, üretim materyalleri ve ekipman taleplerini karşılayan, ortakları eğiterek, sigorta acenteliği yapabilen bir kuruluş olan Kars Tarım Kredi Kooperatifi, üreticilerin ekonomik menfaatlerini korumak için hizmetlerini 2016 yılında da aralıksız sürdürüyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kars Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Özgür İlgar, Kars Tarım Kredi Kooperatifi olarak bize bağlı 28 köy ve merkez olmak üzere bizim kooperatifimize üye olan ortaklarımızı kimyevi gübre, motorin, tohumluk, zirai makinalar gibi ihtiyaçları kredi olarak karşılayabiliyoruz. 2016 yılı için kimyevi gübrelerimiz geldi. Stoklarımızda mevcut satışlarımıza başladık yalnız tohumluklarımız henüz gelmedi. Kısa zaman içerisinde gelmesini bekliyoruz ve geldiği zaman satışlarına başlayacağız. Şuan en çok motorin satışlarımız devam etmekte ve yılın 12 ayında istediğiniz zamanda istediğiniz miktarda satışlar sağlayabiliyoruz. Motorinde sıkıntımız yok. Bizim sadece sıkıntımız sertifikalı tohumluk ve ciddi anlamda tohumluklarda sıkıntımız var, istediğimiz kadar tedarik edemiyoruz, bulamıyoruz. Bu nedenle çiftçilerimiz biraz sıkıntı yaşayabilirler.” dedi.

Özellikle meslek ve geçimleriyle ilgili ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla karşılıklı yardım ilkesine dayalı olarak faaliyette bulunan ve tüzel kişiliği olan değişir ortaklı, değişir sermayeli çiftçi kuruluşu olan Kars Tarım Kredi Kooperatifi, üye olmayanlara da çağrıda bulunarak alışveriş yapabileceklerini duyurdu.

“Kooperatifimize üye olmayanlarda bizden alışveriş yapabilirler” diyen Kars Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Özgür İlgar, Üye olmayan vatandaşlar için izlenecek yolları da şu cümlelerle anlattı: “Kooperatifimize üye olmayanlarda bizden alışveriş yapabilirler ama nakit olarak ödeme yapmaları gerekmektedir. Bizlerden istedikleri her türlü makine ekipman, mazot, gübre gibi bir çok üründen alabilirler. Ayrıca bizim ortaklarımızın neye ihtiyacı varsa onu karşılamaya çalışıyoruz. Traktör aküsünden lastiğine kadar yine gıda ihtiyacı ve temizlik ürünleri gibi ihtiyaçlarını da karşılayabiliyoruz.” kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler