Kars Ülkü Ocakları Şehit Fırat Çakıroğlu için helva dağıttı

Kars Ülkü Ocakları Şehit Fırat Çakıroğlu için helva dağıttı

2015 yılında hain terör örgütü PKK sempatizanları tarafından Ege Üniversitesi’nde şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kars Ülkü Ocakları helva dağıttı.

Helva dağıtımı sonrası açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Cem Keskin şunları belirtti: "Bugün Ülkücü hareketin Son şehidi, son yürek sızısı, Efe yürekli Karayiğit balası Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU’ nun şehit edilişinin 9. Sene-i Devriyesini anmak için toplanmış bulunuyoruz.

20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesinde PKK/KCK’ lı teröristlerce hain bir saldırı sonucu bıçaklanarak şahadete eren Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU burada bulunan ülküdaşlarımız gibi ülkü ve ideal sahibi Ülkücü olmaktan ve ülkücü olarak yaşamaktan korkmayan son nefesini de ülkücü olarak verip hakka kavuşan Ülkü OCAKLI bir kardeşimizdi.

Ülkü Ocakları üniversitelerde her türlü bölücü, yıkıcı eylem ve faaliyetler gösteren gruplara karşı Türk Milletinin 57. Alay misyonunu yüklenmiş ve yüklenmeye de devam etmektedir.

İlk Ülkücü Şehidimiz Ruhi KILIÇKIRAN’ dan Fırat ÇAKIROĞLU’ na kadar Milliyetçi-Ülkücü dava, ‘’ nefer ‘’ mertebesine erişmek için mücadele etmiş nice yiğitlerin öyküleri ile doludur.

Türk milliyetçileri için mücadelenin ve azmin sembolü olarak bugün andığımız Ülküdaşımız şehit Fırat ÇAKIROĞLU Türk Milletinin bekası için, üniversitelerde yapılanmak istenen pkk/kck ve feto gibi terör örgütlerinin kirli zihniyetlerinin Türk Gençliğinden uzak kalması için öz gençliğini hiçe sayarak kendini millete adamıştır. Ülkücülük özünde de temel ilke olarak kendini hiçe sayarak kendi gelecek ve ikbalini bir kenara atarak Türk Milletinin refah ve muzaffer bir topluluk haline gelmesi için verilen mücadelenin de adı değil midir? Bu sebeptendir ki bugün Ocağı tüten her ocak ocağının bağrında yetişen tüm ülkücüler birer Ruhi KILIÇKIRAN birer Fırat ÇAKIROĞLU’dur.

Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Gençliğe hitabesine kulak veren Ülkücü Gençlik Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti mevzu bahis olduğu zaman canlarını hiçe sayacak kadar inanmış birer zafer abidelerine dönüşmekten hiçbir zaman tereddüt duymayacaktır.

Sözlerime merhum fikir ve dava adamı Hüseyin Nihal ATSIZ’ ın şu dizeleriyle son vermek istiyorum.

Selam şanlı mazimize selam yarına

Selam zafer ordusunun silahlarına

Ey geçmişin yiğitleri selam sizlere

Ey yarının şehitleri selam sizlere

Gerçek unutma ki bir gün senindir

Yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir

Hepinizi yücelerin yücesi Allah’a Emanet ediyorum. Ne Mutlu Türk’üm diyene."

Kaynak:İbrahim Yavalak

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler