Kars Ülkü Ocaklarından 8 Mart Kadınlar Günü Etkinliği

Kars Ülkü Ocaklarından 8 Mart Kadınlar Günü Etkinliği

Kars Ülkü Ocakları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli etkinlik düzenledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Çağraşan’ın da katımıyla Kars Ülkü Ocakları İl Başkanlığında ‘Türk Kadınının Siyasetteki Yeri ve Önemi’ konulu seminerini düzenlendi. Düzenlenen seminerin ardından Kafkas Üniversitesinde görevli bayan hocalar başta olmak üzere Kars’ta kadınlara karanfil hediye edilerek 8 Mart Kadınlar Gününü kutlandılar.

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Oğuz Güngör, Türk milletinin bugünlere gelmesinde kadınlarımızın payı son derece büyük olduğunu dile getirerek, “Tarihimizde, milletimizde, yaşamımızda ve tabii ki, ülkücü harekette bizler için kadınlarımızın yeri apayrı bir önem taşımaktadır. Vatanımızın uğradığı işgaller karşısında oğlunu gururla askere gönderirken bağrına taş basan; ama düşman karşısında yine de bağrını siper eden kadınlarımız takdiri ve teşekkürü sonuna kadar hak etmektedir. Kadınlarımız yaptıklarıyla günümüzde de emeğin simgesi ve başarının sembolü olmuştur. Hayatın her alanında faaliyet göstermeye başlayan kadınlarımız, karşılaştıkları tüm sorunlara rağmen, her şeyin üstesinden gelerek mükemmel işlere imza atmaktadır. Özetle, Türk milletinin bugünlere gelmesinde kadınlarımızın payı son derece büyüktür.” dedi.

Başkan Güngör konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son dönemde şiddetini giderek artıran kadınlara yönelik şiddet ve taciz olayları da bizleri derinden üzmekte ve toplumumuzda telafisi mümkün olmayan bir o kadar da derin yaralar meydana getirmektedir. Bizler Hoca Ahmet Yesevi Dergâhlarının birer talebesi, Ülkü Ocaklarımızın birer neferi olarak bu tür eylem ve tutum içinde bulunanları esefle kınıyoruz. Türk kültürü ve İslam ahlakında cennetin ayakları altına serildiği kabul edilen annelerimiz başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü kutlarız.”

kars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(1).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(16).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(2).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(3).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(4).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(5).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(6).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(7).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(8).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(9).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(10).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(11).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(12).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(13).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(14).jpgkars-ulku-ocaklarindan-8-mart-kadinlar-gunu-etkinligi-(15).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler