Kars Ülkü Ocaklarından Türkmeneli Açıklaması!

Kars Ülkü Ocaklarından Türkmeneli Açıklaması!

Kars Ülkü Ocakları tarafından Irak-Türkmeneli'de yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Kars Ülkü Ocaklarından Türkmeneli Açıklaması!

Kars Ülkü Ocakları tarafından Irak-Türkmeneli'de yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapıldı. 

Kazımpaşa Caddesi üzerinde bulunan Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda ülkücü katıldı.

Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel, “Irak’ın Kuzeyi olarak tanımlanan coğrafya 10’ncu yüzyıldan itibaren Türklerin hakim ve meskül olduğu bir muhittir. Bugün burada 2 milyon civarında soydaşımız yaşamaktadır. Bölge her ne kadar birçoğu yıkılsa da Türklerin imzasını taşıyan eserlerle doludur. Türkmeneli olarak ifade ettiğimiz bu coğrafya hakimiyetimizden çıktığı günden bugüne acılarla yoğrulmaktadır” dedi.

Bunun son örneği de kafir İŞID terör örgütünün Musul ve Telafer’i işgal etmesi olmuştur diyen Adıgüzel, “Sözde İslam adına cihat ettiğini söyleyen bu örgütün, ne İslam ile ne de insanlık ile hiçbir ilgisinin bulunmadığı ortadır. İnternette yayınlanan görüntüler, bu terör örgütünün nasıl acımasız bir yapıya sahip olduğu hakkında fikir vermeye yetiyor. Bölgeden alınan bilgilere göre halkın bir kısmı göç etmiş, diğer bir kısmı ise endişe ile beklemeye devam etmektedir. IŞİD adlı terör örgütünün soydaşlarımıza yönelik bir katliama girişebileceği ihtimal dahilindedir. Ülkemizin sınırlarına çok yakın mesafede Telafer’in işgaline sessiz kalmak yarın ülkemiz içerisinde yönelecek hadiselere müsaade etmek anlamı taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti hem rehin alınan vatandaşlarını teslime zorlamak, hem de soydaşlarımızı güvence altına almak adına askeri seçenekleri gözden geçirmek mecburiyetindedir. Türkiye’nin gücünü test etmeye çalışan gafiller, bunun cevabını en sert şekilde almalıdırlar. Ülkemizin ve milletimizin menfaatlerine zarar verecek her girişimin muhataplarına ağır bir bedel olarak geri döneceği ayan beyan gösterilmelidir. Aksi takdirde ülkemiz eline silah alan herkesin korkutup sindirebileceği aciz bir ülke anılmaya başlayacaktır. Bugün AKP hükümeti ülkemizi ve Ortadoğu’yu ateşe sürüklemektedir. Musul’da, Kerkük’te Pusulmatu’da, Telafer’de soydaşlarımız katliamlara, kıyımlara, cinayetlere, soykırımlara maruz kalmaktadır. İŞID isimli kafir bir terör örgütü tarafından Müslüman Türklerin kanları akıtılıyor. Mısır’da Rabia’ya ağlayanlar riyakarlar neredesiniz? Neredesiniz Filistin’e gözyaşı döken yeşil sermaye sahibi sagar kıbleli din tüccarları. Neredesiniz Musul yanıyor. Musul, Kerkük yanıyor. İnanının onların ateşi sizleri de yakacaktır. Kıyamet günü huzuru mahşerde Cenabı Allah’a ne cevap vereceksiniz? Az biraz vicdanınız kaldıysa Türkmeneli’nde yaşanan katliamlara sessiz kalmazsınız” diye konuştu.

Siyasi iktidarın “Büyük Devlet”, “Dünya Devleti” vurguları eğer gerçekse derhal ortaya koyulmalı; değilse söz sahipleri istifa ederek onurlarına bulaşan bu lekeyi temizlemelidir.” diyerek sözlerine devam eden Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel, “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın her şartta ve her platformda Türkmeneli'nin sesi olacaktır. Buradan herkese hatırlatmak isteriz ki; Ülkücü hareketin yiğit neferleri, yiğit bozkurtları gerekirse soydaşlarıyla birlikte omuz omuza mücadele etmeye hazır bulunmaktadır" diyerek sözlerini tamamladı. 

20140619aw121933_03.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler