Kars Vali Yardımcılarının Tayini Çıktı

Kars Vali Yardımcılarının Tayini Çıktı

Kars Valiliği, görev süreleri dolan ve başka illere atanan vali yardımcısı ve kaymakamlar için veda yemeği düzenledi.

 

İki yıl Kars’ın Arpaçay ilçesinde ve üç yılda Kars’ta vali yardımcısı olarak görev yapan Karslıların ve gariplerin sevgilisi Murat Demirci, Nevşehir’in Acıgöl ilçesine kaymakam olarak atandı.

 

Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci ile birlikte Digor Kaymakamı Fatih Özdemir, Akyaka Kaymakamı Akif Pektaş ve Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’nın ilimizden ayrılmaları nedeniyle veda yemeği düzenlendi.

 

Kars Valiliği tarafından Öğretmenevinde düzenlenen yemekte, duygulu anlar yaşandı. Uzun yıllar bir arada görev yapan vali yardımcısı ve kaymakamlara, Kars’ta görev yaptıkları süre içerisinde gösterdikleri başarılar ve gecenin anısına başta Kars Valiliği, ilçe kaymakamları, olmak üzere, çeşitli kişiler ve kurum temsilcileri tarafından plaket ve hediyeler verildi.

 

Koçköy belde belediye başkanı, Esat Aydın da, Vali Yardımcısı Murat Demirci’ye verdiği hediyenin ardından, Kars’ta görev yaptığı süre içerisinde ortaya koyduğu emeklerden dolayı teşekkür etti. Demirci ile vedalaşan Aydın’ın “Murat’ın Muradın bol olsun” şeklinde dua etmesi de gazeteciler tarafından anlamlı bulundu. Gazeteciler de veda gecesi için kaleme alacakları haberin başlığını “Murat muradın bol olsun” diye yazacaklarını ifade ettiler.

 

Veda yemeği sonrası açılış konuşması yapan Vali Yardımsısı Ünal Coşkun, Kars’ta görev yapan arkadaşlarına, verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. Kendileriyle bir yıl boyunca çok keyifli ve başarılı bir şekilde çalıştıklarını belirten Coşkun, ilimizden ayrılan arkadaşlarına yeni görev yerlerinde başarılar diledi.

 

Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Karahan Daştan da, Vali yardımcısı Murat Demirci’nin Kars’tan ayrılacağını duyan Karacaörenli 70 yaşındaki bir kadının, Demirci için hüngür hüngür ağladığını ve Demirci için “Sen beni kime emanet edip gidiyorsun?” demesinden çok etkilendiğini söyledi. Daştan, daha sonra Demirci, Pektaş, Özdemir ve Kaya’ya Kars Valiliği adına plaket ve çeşitli hediyeler verdi ve haklarını helal etmelerini ve gittikleri yerde de Kars’taki gibi başarılı olmalarını ve yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi.

 

HOŞ KALIN, HOŞÇA KALIN

 

Gecenin sonunda, Kars’ın çok sevilen ve giderken de arkasından hüzünle bakılacak değerli valisi Murat Demirci de bir veda konuşması yaptı. Demirci, Kars’ta görev yaptığı süre içerisinde hiçbir kimseden incinmediğini ve kırılmadığını söyledi. Kedisi için çok değerli olan ve anlam ifade eden veda yeğine gelen herkese teşekkür eden ve helallik isteyen Demirci ,”Bu gün bu veda gecesinde yaşanılan duygu yoğunluğu içerisinde konuşmak oldukça zor. Kars’ta beş yıl kaymakam ve vali yardımcısı olarak görev yaptım. Bu süre içerisinde Kars’ı ve Karslıları çok sevdim. Hiç kimseden incinmedim ve kırılmadım. Baki kalan şu gök kubbede hoş bir seda bırakmaya çalıştık. Biz görev sürelerimiz boyunca Kars’ta bu hoş sedaları bırakmaya gayret ettik. Tabi insan bir ağaç misali, ondan dökülen yapraklar bürokratlarının görev yerleri gibidir. İnsan bir yerde görev yaptığı gibi bir başka yere de gidebiliyor. Sonrada bakacak ki yapraklar dökülmüş ağaç kurumuş. Ama geride güzellikler dostluklar ve güzel bir ülke kalsın. Hoş kalın hoşça kalın.” Diye konuştu.

 

Geceye, Vali vekili Karahan Daştan, Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, İl Jandarma Alay Komutanı Kıd.Alb.Osman Uçar, daire amirleri, valilik personeli ve gazeteciler katıldı.

 

Son yayınlanan vali yardımcıları ve kaymakamlar kararnamesine göre, Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci, Nevşehir’in Acıgöl ilçesine kaymakam, Kars Vali Yardımcılığına Eşme Kaymakamı Faruk Ekiz,  Digor Kaymakamı Fatih Özdemir, Kars’ın Göle kaymakamlığına, Akyaka Kaymakamı Akif Pektaş Bitlis vali yardımcılığına, Akyaka kaymakamlığına Özvatan Kaymakamı Osman Uğurlu ve Digor Kaymakamlığına da Daday Kaymakamı Nevzat Karkacı atandı.

 

 

Tacettin Durmuş / karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler