Kars Valiliği Şehit ve Gazi Yakınlarıyla İftarda!

Kars Valiliği Şehit ve Gazi Yakınlarıyla İftarda!

Kars Valiliği, il genelinde bulunan şehit ve gazi ailelerini iftar yemeğinde buluşturdu.

Kars Valiliği Şehit ve Gazi Yakınlarıyla İftarda!

Kars Valiliği, il genelinde bulunan şehit ve gazi ailelerini iftar yemeğinde buluşturdu. 

Şehit ve gazi yakınlarının istek ve taleplerde bulunduğu, sorun ve sıkıntılarını anlattığı, kendilerine sunulan imkanların anlatıldığı bulaşma kucaklaşmayı da beraberinde getirdi. Sıcak bir atmosfer içinde geçen iftar yemeğinde el ele, omuz omuza oturuldu, sohbetler edilip kaynaşma ortamı sağlandı.

Kars Valiliği’nin Öğretmen Evi’nde şehit ve gazi yakınlarına verdiği iftar yemeğine Vali Eyüp Tepe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Doğan Demirdaş, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk, İl Müftüsü Mehmet Genç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk, Garnizon ve Jandarma Komutanlığı yetkilileri, daire amirleri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Okunan dualar ve akşam ezanıyla birlikte açılan iftarın ardından Vali Eyüp Tepe ve protokol üyeleri şehit ve gazi yakınlarıyla sohbet edip sorunlarını ve isteklerini dinlediler.

Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk, “Sayın Valimizin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vermiş olduğu iftara şehit ve gazi aileleri olarak gelmiş olduk. Bu iftarda çok mutlu olduk. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumu beyan ettik. Bu memleketimiz için ne gerekiyorsa yaparız. Biz gaziler olarak canımızı feda etmeye hazırız. Bundan önce yaptığımız gibi bundan sonra da yapacağız. Bu iftar yemeğinde sayın müsteşarım da buradaydı, genel müdürümüzde buradaydı bizlerde sorunlarımızı kendilerine ilettik. Onlarda bizleri dinlediler inşallah bu sorunlarımızı da çözmeye çalışacaklar.” dedi.

Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk’ün eşi Emine Öztürk de, “Eşim işlerinde çok yoğun. İnsanlara yarar dokunacak her hizmeti yapıyor. Herkesle ilgileniyor. Kendi için değil, dernek üyeleri için çalışıyor. Büyüklerimizden gidip şehit ve gazi aileleri için hizmet ve yardım taleplerinde bulunuyor. Bende ev işlerinde fırsat buldukça eşime yardımcı oluyorum” diye konuştu.

Kıbrıs Gazisi Servet Uludaş da, “Bizim de bütün gazi arkadaşlarımızı ilgilendiren sorunlarımız vardı. Bu sorunlarımızı bu iftar buluşmasında dile getirdik. Konut kredisi, maaş farklılıkları, ayrıcalıkları gibi sorunlarımızın giderilmesini istedik. Mülki amirlerimizde bizlerle yakından ilgilendiler. Çok mutlu olduk. Herkese teşekkür ediyoruz.” dedi. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler