Kars Valiliğinden “Kars’ta Bekçiler Kayboldu” başlıklı haberimize açıklama geldi

Kars Valiliğinden “Kars’ta Bekçiler Kayboldu” başlıklı haberimize açıklama geldi

Kars Valiliği tarafından dün Kars Manşet’te yayınlanan “Kars’ta Bekçiler Kayboldu” başlıklı haberimize açıklama yapıldı.

Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu imzasıyla yapılan açıklamada, 2019 yılı içerisinde il merkezinde 28 ve ilçelerde 30 olmak üzere toplam 58 çarşı ve mahalle bekçisinin görev yaptığı ve il merkezindeki bekçilerin saat 22.00 ile 06.00 saatleri arasında risk durumuna göre belirlenen cadde ve sokaklarda devriye görevi ifa ettikleri belirtildi.

Bekçilerin olağanüstü haller durumunda motorize devriye ekiplerinde de görevlendirilmek için çalışma yürütüldüğünün vurgulandığı açıklamada, “Ayrıca olağanüstü haller durumunda bekçilerin ilgili kanunda belirtilen yaya devriye hizmetleri dışında, suç önleme hizmetleri kapsamında, gece çalıştırılmak üzere motorize devriye ekiplerinde görevlendirilerek devriye hizmetlerinin yoğunlaştırılmasına yönelik çalışmalarımız bulunmaktadır.” denildi.

Çarşı ve mahalle bekçilerinin aralıklarla denetlendiğinin belirtildiği açıklama şöyle: “Çarşı ve mahalle bekçilerimiz görevli oldukları süre zarfında belirli aralıklarla saat 06.00’a kadar nöbetçi rütbeli personel tarafından denetlenmektedir. Ayrıca haberde “birçok bekçinin rapor aldığı ve göreve gelmediği” iddiaları ile ilgili olarak; 23.01.2019 tarihi itibariyle il genelinde yalnızca 1 çarşı ve mahalle bekçisinin hastalığından dolayı raporlu olduğu tespit edilmiştir. Personel görevi başında olup söz konusu haberde geçen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler