Kars Valiliği'nden Operasyon Açıklaması

Kars Valiliği'nden Operasyon Açıklaması

Kars Valiliği tarafından dün Kars'ın Sarıkamış İlçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışma hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şöyle:

"Sarıkamış-Karakurt yolu üzerinden geçiş yapabileceği değerlendirilen BTÖ mensuplarının geçişlerinin veya yol kesme eylemlerinin engellenmesi maksadıyla 9’uncu Komando Tugay Komutanlığının Kars İl Jandarma Komutanlığı unsurları ile koordineli olarak yürüttüğü operasyonel faaliyetlerden Şamdancı-13 Operasyonu kapsamında 14.05.2016 tarihinde Sarıkamış-Erzurum karayolunun 5-6’ıncı kilometreleri arasında kalan bölümünün batısındaki ormanlık bölgede pusu faaliyeti icra eden unsurlarımız tarafından saat 19:00 sıralarında bir grup BTÖ mensubu tespit edilmiş ve güvenlik güçlerimiz inisiyatifinde sıcak temas sağlanmıştır.

Sağlanan temas sonucunda (2) BTÖ mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Temas noktasında yapılan aramalarda ; (1) adet RPG-7 roketatar, (1) adet AK-47 piyade tüfeği, (1) adet M-16 piyade tüfeği, (2) adet sırt çantası, silahlara ait çeşitli miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Olay sonrasında BTÖ mensuplarının muhtemel kaçış güzergahlarını tıkamak maksadıyla operasyon bölgesine takviye birlikler sevk edilmiştir.

Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili tahkikata başlanmış olup, bölgede temas araması faaliyetlerine devam edilmektedir.

Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son BTÖ mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler