Kars Valiliğinden uyarı

Kars Valiliğinden uyarı

Kars Valiliği tarafından yapılan uyarıda vatandaşların, sel, taşkın, çığ, olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Volkan KARABAĞ

Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemiz genelinde son aylarda etkili olan yoğun kar yağışlarının, ilkbahar mevsiminde havaların ısınması ile birlikte dağların zirvesinde ve yamaçlarda biriken karların ani ve hızlı erimesiyle akarsuların debilerinde artış olabilecektir. Bunun sonucunda da sel/taşkın, heyelan, kaya düşmesi ve çığ olaylarının tetiklenebileceği afet ve acil durum olayları yaşanabilecektir.

Karların erimesiyle meydana gelebilecek muhtemel afet ve acil durumların öncesinde hazırlıklı olunması, önlem alınması ve vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

Bu bağlamda;

* Güneye bakan yamaçlarda yer alan yerleşim yerlerinde; çığ, su baskını ve heyelan riski diğer alanlara göre daha fazla olacağından bu bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir.

* Kaya temelin derin ve eğimin olduğu alanlarda ikamet eden vatandaşlarımızın, risklere karşı dikkatli olması, gerekli tedbirlerin önceden alınabilmesi için ikamet ettikleri bölgenin zemininde/toprağında oluşan çatlak, toprak yarılması gibi hareketleri ivedi şekilde 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze (AFAD) bildirmeleri büyük önem arz etmektedir.” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler