Kars Valisi Ahmet Kara, işadamlarına sitem etti

Kars Valisi Ahmet Kara, işadamlarına sitem etti

Kars Valisi Ahmet Kara, işadamlarına sitem ederek, Kars Çoban Köpeği'nin yanında kaşar peyniri, kazı ve obsidyen taşının tescillenmemesine tepki gösterdi

 

Çoban Köpeği'nin zamanında tescil edilmesi ile bir marka olduğuna dikkat çekerek, "Bu cins köpekler, Gürcistan'da, Ukrayna'da, Rusya'da ve hatta Macaristan'a dahi bulunabiliyor. Ama 'önce vuran okçudur' misali, zamanında tescil edilmesi Kars'ın bir markası haline getirmiş. Artık ne Gürcistan, ne de Rusya benim diyebiliyor. Bu artık Kars'ın çoban köpeğidir. Ama aynı ırk diğer ülkelerde de var. Onun için bu işi kotarmışız." dedi.


Kars iş dünyası temsilcilerine sitem eden Vali Kara, "Ticaret odamız ne yapıyor uyuyor mu, niye bunu tescil ettirmiyorlar? Tüccarlarımız ne yapıyor? Kars kaşarı neden tescil edilmiyor? Kars Kazı neden tescil edilmiyor? Obsidyen taşı neden tescil edilmiyor? Tüccarlarımız her halde gözlüyorlar ki tescil işin valilik yapsın. Böyle bir beklenti boşa kürek çekmek anlamı taşır. Bu işi ticaret odası yapacak, tüccarların kendileri yapacak. Kars çoban köpeğini o zaman askeri birliğin komutanı kendine vazife edinmiş ve yaptırmış ve tam adı 'Tür Kars Çoban Köpeği', belgesi bizdedir." şeklinde tepkisini dile getirdi.


Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler