Kars Valisi Ahmet Kara: Kavgaları önleyelim

Kars Valisi Ahmet Kara: Kavgaları önleyelim

Kars Valisi Ahmet Kara, Polisevi'nde düzenlenen iftar yemeğinde kurum amirleriyle bir araya geldi.

 

Ramazan ayının faziletini anlatan Vali Kara, hiç yüzünden meydana gelen kavgaların herkesi üzdüğünü söyleyerek, kavgalara artık son verilmesini istedi. Türkiye’nin bir çok bölgesinde kavgaların yok denecek seviyede azaldığına da dikkat çeken Vali Kara, kurum amirlerinin de işlerini yaptırmak için dairelerine giden vatandaşlara, kavgaların önlenmesi için üzerlerine düşeni yapmalarını istedi. Basın mensuplarından da destek isten Vali Kara, mübarek ramazan ayında bile kavgaların yaşanmasının vatandaşları da üzdüğünü vurguladı.
 
Vali Ahmet Kara, Ramazan aylarının, insanların bir araya gelerek toplumdaki dayanışma kültürünü artırmasına vesile olmasını dileyen Vali Kara, duanın önemine de değinerek, “Dua, Hıristiyanlıkta yemekten önce yapılır. Yahudilikte ise yemekten sonra yapılır. Bizim âlimlerimiz ve fıkıhçılarımız da yemekten önce ve yemekten sonra onlara benzemememiz için duadan sonra birkaç kaşık yemek yemenin yararlı olduğunu söylemişlerdir. Davete icabet etmekte güzel bir şeydir. Bütün sofralar da olduğu gibi iftar sofraları da oldukça önemlidir. Ama bir ve beraber olmak ve topluluk halinde yemek yemeninde ayrı bir anlamı vardır. Cenabı Allah’ın eli toplulukların üzerindedir. Bu nedenle her zaman topluluk halinde bir ve beraber olmamız gerekir. Dolayısıyla bütün sofralar bereketlidir. Yüce Allah bizim vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı, ordumuzu her zaman halkımızla bir ve beraber etsin. Ama birlik kalmak ve bir bütün olmak istiyorsak, sofralardan başlayarak hayatın her alanında bir bütün olmalıyız. Bir İngiliz atasözünde olduğu gibi “Sofra da bir ve beraber olanlar hep birlikte ayakta kalır.” Bu nedenle de aynı sofrada bir ve beraber olmak, fevkalade anlamlı bir şeydir. Ramazan inşallah ülkemize ve dünyamıza huzurlar getirsin.” dedi.
 
MÜBAREK RAMAZAN DA BİLE İNSANLARIMIZ KAVGA EDİYOR
Vali Kara ayrıca, son günlerde Kars’ta artış gösteren kavga olaylarını da gündeme taşıyarak bunların önlenmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı. Camilerin önünde bile insanların kavga ettiklerini belirten Vali Kara, “Lütfen başta gazeteciler olmak üzere, bütün daire müdürlerimiz bu konuda halkımıza uyarılarda bulunsunlar. Gazetecilerimiz yazdıkları haber ve yazılarda, daire müdürlerimiz dairelerine gelen vatandaşlarımıza, çalışma alanlarında bulunan halkımızı bilinçlendirmelidirler. Milli Eğitim Müdürümüz okullarda, Sağlık il Müdürlüğü hastanelerde vs. Yeter ki yapıcı olun kişisel ve kurumsal olarak bu konu üzerinde durun halkımız üzerinde duyarlılık oluşturun.” diye konuştu.
 
Kavgaların herkesi üzdüğünü de ifade eden Vali Kara, “Bu kavga meselesi beni çok üzüyor. İlimiz genelinde özellikle kardeş kavgaları diyebileceğimiz yakın akraba, aile ve komşular arasında incir çekirdeğini dahi doldurmayan kavgalar, yaralanmalar ve ölümlerle sonuçlanabiliyor. Sonuçta da aile bireyleri jandarma, polis, adliye ve cezaevi önlerinde türlü acılar çekiyorlar. Halkımız bu üç aylar ve Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine, kavgalara Allah rızası için bir son vermeleri gerekir. Yani Allah’ın rahmet ve marifet aylarının her insanın kalbine inmesi gerekir. Allah herkesin kalbine barış ve kardeşlik duyguları versin.” şeklinde konuştu.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler