Kars Valisi Basın açıklaması yaptı

Kars Valisi Basın açıklaması yaptı

Kars Valisi Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile birlikte, bugün başta Taraf olmak üzere bir çok ulusal basında yer alan üniversite öğrencisi genç kızın TEM şubesindeki ifadesinde soyundurularak tacize uğradığı iddiaları üzerine basın toplantısı düz

Vali Tepe, “Bugün bazı basın yayın organlarında Kars’ımızla ilgili istenmeyen bazı haberler çıktı. Bu kapsamda Kars Valisi olarak açıklama yapma gereği duyduk. Sizlerin de bildiği üzere bir öğrencimizin 4. sınıf öğrencimizin avukatıyla birlikte emniyet müdürlüğünde iç çamaşırları kalıncaya kadar soyularak tacize uğradığı şeklinde bir haber yayımlandı. Tabi konu sizinde bildiği üzere Adliyeye intikal etmiş durumdadır. Adli bir süreç yürütülmekte, bunun üzerinde diğer bir taraftan bende idari bir inceleme başlattığı buradan sizlerin huzurunda ifade ediyorum. Ancak ilk izlenim ilk gözlem olarak Emniyet Müdürlüğümüzle bu konuyu değerlendirdik, doğrusunu sizlerle paylaşmak adına muhakkak idari bir inceleme başlattık, bu inceleme bittikten sonra her şey ortaya çıkacak.” dedi.
 
Vali Tepe ayrıca, “İddia edilen olay 10 gün içinde oluyor. Bundan 10 gün önce Cumhuriyet Savcılığının daveti üzerine kendiliğinden yanındaki bir arkadaşıyla birlikte kendi hür idaresiyle Emniyetimize geliyor. Ve yapılması gereken işlemler biliyorsunuz bizim yönetmeliğimiz var. Yönetmelik çerçevesinde usulüne uygun olarak üst araması yapılıyor. Yani aldığım bilgiler çerçevesinde ifade ediyorum, sırt çantası, kaban ve ayakkabısı dışında herhangi bir müdahale bulunulmadan usulüne uygun bir üst araması yapılıyor. Daha sonra ifadesi alınıyor.” diye konuştu.
 
Yönetmelik çerçevesinde ifade alma sürecinin kayıt altında olunduğu gerçeğini de hatırlatan Vali Tepe, genç kızın daha sonra bu ifade almasının ötesinde avukatıyla birlikte savcılığa gittiğini de belirterek, “Bugüne kadar 10 günlük süreç içerisinde ne orada ki Emniyet idarecilerine ne bize ne başka bir birime bir müracaatı olmuyor kardeşimizin. Tabi ki saygımız var. Bunun hem adli hem idari yönden araştırılması gerekiyor. İnşallah bu süreç en kısa zamanda tamamlanıp kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bizimde en büyük isteğimiz ümit ediyorum ki inşallah bunun bir provakatif eylem olmamasını ümit ederim. Gerçi diğer tarafı da bizi etkilese hiç fark etmez hiç önemli değil. Eğer bir arkadaşımız maksadını aşmışsa o da gereği neyse cezasını bulur. Benim ümidim olayın bir provakasyon olmaması, olayın bir iftira olmaması, ama iftira ya da provakasyonsa onunda gereğinin yapılmasını burada huzurunuzda ifade etmek istiyorum. Çünkü biz Kars’ımızı çok seviyoruz, Karslımızı çok seviyoruz. Kars’ın böyle yakışıksız hakikaten insan onuruyla yakışmayacak bir iddiayla gündeme gelmesi doğrusu ben kabullenemiyorum. Böyle bir iftira eğer varsa bununla da inşallah karşılaşmayız. Karşılaşmak Kars Valisi olarak benim istediğim en son şeydir.” açıklamasını yaptı.
 
Sürecin en kısa süre içerinde tamamlanmasını arzu ettiğini de vurgulayan Vali Tepe, “İdari incelemelerin hızla bitirilmesi konusunda bizde elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” dedi.
 
Vali Tepe, “Son günlerde üniversite yaşanan olaylarla gündeme getirilmiş olabilir mi?” sorusu üzerine ise, “Önemli bir ihtimal yüksek bir ihtimal tahmin ediyorum. Bu olayın 10 gün sonra böyle yakışıksız şekilde gündeme getirilmesi bize üniversitedeki bu iki karşıt grup öğrencinin birkaç gündür yaptıkları ve ses getirme çabası sanki kendilerince yeterli bulunmayıp olayı başka yöne çekme gayreti gibi gelmekle beraber tabi bu sürece zarar vermek istemediğim için çok detaylandırmak istemiyorum.” şeklinde konuştu.
 
“Kamera kayıtları mevcut mu?” sorusuna da Vali Tepe şu yanıtı verdi:
“Tabi ki arkadaşlar bunun yönetmeliği var. Bu yönetmelik çerçevesinde ifade alma olayı zaten kamera altında yapılmak durumundadır. Yani bizim Emniyet birimimizdeki ifade alma esnasında ki bütün iş ve işlemler kameraya alınıyor. Ama burada hassas olan nokta şu: Bayan olması halinde bayan bir memur tarafından bir üst araması olacak diye bir kamera görüntüsü olacak hali yok. Hepimiz Türkiye’de yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde böyle bir şeyin olması ihtimali yok. 8 Mart Dünya Kadınlar günü gibi bir günde dile getirilmesi doğrusunu söylemek gerekirse soru işaretleriyle beraber bizlerde sizler gibi süreci bekliyoruz. Ümit ederiz doğru olanı yakalarız, buluruz.”
 
Vali Tepe ayrıca, kamera kayıtlarının TÜBİTAK’a gönderildiğini ve yaklaşık 10 içinde TÜBİTAK’tan gelecek raporu sabırsızlıkla beklediklerini de sözlerine ekledi.
 
KAYITLAR TÜBİTAK’TA
Vali Tepe konuşla ilgili konuşmasını şöyle tamamladı:
“Şuanda alınana kayıtlar TUBİTAK’ a gönderildi. Ben buradan şöyleyim size TUBİTAK’tan döndüğü zaman bu kamera kayıtlarını da hepimiz tarafından doğal olarak adli makamlarımız tarafından incelenecek. Sizlerin bu konuda gösterdiğiniz hassasiyet için sizlere teşekkür ederim. Sizler bizi biliyorsunuz doğrunun ve hakkın er ya da geç ortaya çıkacağına inanıyorum. Arkadaşlarımız idari süreç kapsamında konunun mağdur olunan tarafıyla da hem de şikayet edilen tarafla da teker teker ifadeler alınacak konuyla ilgili bizler değerlendirmeyi arkadaşlar yapacaklar. Süreç içerinde hakikaten bizde eğer hata varsa ilk aldığım bilgiler bunun ele avuca sığan bir adda olmadığı yönünde, ama takdir edersiniz ki iki süreç devam ederken de hem adli idari bunu ifade etmek pek doğru olmaz ama ben bir vali olarak değil de bir vatandaş olarak 10 gün sonra hiç böyle bir olay gündeme gelmemişken bunun gündeme gelmesini manidar buluyorum.”
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler