Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış’ta Turizmcilerle Bir Araya Geldi

Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış’ta Turizmcilerle Bir Araya Geldi

Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış’ta düzenlenen toplantıda turizmciler ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.

Toplantıda; Sarıkamış Turizm Merkezinin kuruluşundan günümüze kadarki faaliyetler değerlendirildi. Geçmişte yapılan faaliyetler, yapılması gerekip yapılamayanlar ve eksik kalan konular turizmciler ve sivil toplum kuruluşları tarafından ayrıntılı bir şekilde dile getirildi. Daha sonra Sarıkamış Turizm Merkezinin bugünkü durumu paydaşlarca anlatıldı ve gelecekle ilgili de neler yapılabileceği konusunda ortak kanaatler oluşturuldu.

Sonuç olarak; Kars Valiliği tarafından geçmişte yapılan olumlu faaliyetlerin geliştirilerek devam ettirilmesi, gelecekle ilgili olarak dünyadaki kış turizmi nasıl yapılıyorsa ve Sarıkamış’ta neler yapılması uygun ise turizm faaliyetlerinin o şekilde devam ettirilmesi, Sarıkamış’ın önümüzdeki 25 yılının planlanarak dünyada önemli kayak merkezlerinden biri haline getirilmesi hedeflendi. Bu konuda; Kars Valiliği, kamu kuruluşları, turizmciler ve sivil toplum kuruluşları ile Sarıkamış Belediyesinin üzerine düşen görevler belirlenerek özel sektörle birlikte gelecek 25 yılın planlaması çalışmaları başlatıldı.

Vali Günay Özdemir’in başkanlığında yapılan toplantıya; Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Selim Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Erdinç Dolu, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ve Sarıkamış’ta faaliyet gösteren turizmciler ve STK temsilcileri katıldı. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler