Kars Valisi İzmir Uluslararası Fuarına katıldı

Kars Valisi İzmir Uluslararası Fuarına katıldı

Kars Valisi Eyüp Tepe, İzmir Yöresel Ürünler, El Sanatları ve Kültürel Etkinlikler Fuarı'nda Hemşehrilerimizle bir araya geldi.

 

Şehirlerin isimleriyle anılan el sanatları, hediyelik eşya, gıda gibi yöresel ürünleri ile hem ürün satışı hem de kendi şehirlerinin tanıtımını yapabilecekleri ve dış alanda kurulan yemek stantlarıyla da yöresel lezzetlerimizin sergilendiği “Yöresel Ürünler, El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali” İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda açıldı.
 
İzmir Enternasyonal Fuar alanında düzenlenen “Yöresel Ürünler, El Sanatları ve Kültürel Etkinlikler Fuarı”ına Ege Bölgesi Kars–Iğdır-Ardahan Dernekleri Federasyonu da katıldı. Fuar’da Karslılarla buluşan, onları yalnız bırakmayan Valimiz Sayın Eyüp Tepe’ye, Karslıların gösterdiği yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Sayın Valimiz, “Burada bulunduğumdan dolayı ziyadesiyle mutluyum. Karslı hemşehrilerime Kars’ın havasını ve kokusunu getirdim. Böylesine büyük bir şehirde bir arada bulunmanız, kültürel özelliklerinizi yansıtmanız ve türlü etkinliklerle yöre kültürünü ifşa etmeniz Kars’ın tanıtımı için oldukla önemlidir. Artık büyük şehirlerde yalnızlığa son vermelisiniz. Ne kadar güçlü olursanız çevrenize ve memleketinize o oranda faydalı olursunuz. Ben her Karslıyı yılda bir kez de olsa Kars’a davet ediyorum. Gece gündüz demeden Kars için çalışıyoruz. Kısa sürede Kars’ın silüetini değiştireceğiz.” şeklinde konuştu.
 
Ege Bölgesi Kars–Iğdır-Ardahan Dernekleri Federasyonu Başkanı Öner Osmanoğulları Valimiz Sayın Eyüp Tepe’nin etkinliğe katılmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Sayın Valimiz bizi gururlandırmıştır, onura etmiştir. Ne kadar teşekkür etsek azdık. Onu aramızda görmek bize güç vermiştir, gücümüze güç katmıştır. Onun Kars’a ve Karslıya verdiği değer aşikârdır.” dedi.
 
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Valimiz Sayın Eyüp Tepe’ye Ege Bölgesi Kars–Iğdır-Ardahan Dernekleri Federasyonu adına plaket verdi. Kürüm yaptığı konuşmada; Ege’nin incisi İzmir’de, Kars etkinliğinde Karslıları yalnız bırakmayan, onların heyecanlarını paylaşan Vali Tepe’yi kutluyorum. Doğunun güzide şehri Kars’a sizin vasıtanızla sevgilerimi gönderiyorum” diye konuştu.
 
Kendine has yöresel gelenek, ürün ve lezzetlerin buluştuğu fuar renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’deki bütün illerin bulunduğu organizasyonda farklı şehirlerden gelen katılımcılar, toptancı ve dağıtıcı tüm firmalar, kültürel kaynaşmanın yaşanacağı bir ortamda bir araya geldi.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler