Kars Valisi Kara: Bayramlar Hoşgörüyü Egemen Kılar

Kars Valisi Kara: Bayramlar Hoşgörüyü Egemen Kılar

Kars Valisi Ahmet Kara, mübarek Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında bayramların hoşgörüyü egemen kıldığını söyledi.

 

Vali Kara mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Paylaşma, dayanışma, kardeşlik, birlik-beraberlik, mutluluk, huzur, barış gibi insanlığa en çok yakışan bu duyguları en yoğun şekilde yaşadığımız bir Ramazan Bayramına daha erişmiş olmanın sevinci içerisinde bulunmaktayız.

 

Bayramlar, hoşgörünün egemen olduğu, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar; karşılıklı sevginin, saygının pekiştiği, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği günlerdir. Bayramlar; toplumda millet olma bilincinin şekillendiği, kuvvetlendiği, insanları manevi bakımdan en üst seviyelere çıkaran çok özel günlerdir.

 

Bayramlarımızın en önemli özelliklerinden biri de, bayram yapamayanların derdine, kederine, acısına ortak olabilmektir. Bu bağlamda bugün Somali halkı açlığa, susuzluğa, salgın hastalıklara ve son derece olumsuz hayat şartlarına karşı yaşam mücadelesi vermektedir. Ben başta Karslılar olmak üzere aziz milletimizin bu konudaki duyarlılığını ve yardımlarını da takdirle izliyorum.

 

Unutulmamalıdır ki; bizi bu topraklar üzerinde güçlü kılan, vatandaşlarımızın birbirine kalpten bağlılığı, büyük milletimizin yardımseverliği, milli birlik ve beraberliğimize olan sarsılmaz sadakatidir. Türk Milleti olarak, toplumsal huzur ve barışımızı, siyasi ve ekonomik istikrarımızı bundan sonra da özenle korumalı, daha da güçlendirmek için hep birlikte, bütün zorlukların üstesinden gelmeli ve bütün engelleri aşma azim ve kararlılığını göstermeli bunun içinde var gücümüzle çalışmalıyız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Karslı hemşehrilerim olmak üzere Milletimizin ve tüm İslam Dünyasının Mübarek Ramazan Bayramını kutlar. İnsanlığa barış, kardeşlik, hoşgörü ve huzur getirmesini temenni ederim.”

 

yes.20110826221051..jpg

 

 

karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler