Kars Valisi Kara Digor'da Açılış Yaptı

Kars Valisi Kara Digor'da Açılış Yaptı

Kars´ın Digor ilçesinde 1 okul, 2 Kur'an Kursu hizmet binası ile içme suyu tesisi aynı günde hizmete açılırken, iki köyde bayram havası mutluluk yaşandı.

 

Valisi Ahmet Kara, daire amirleri ile birlikte Digor'a giderek bir dizi açılışlarda bulundu.

 

 

 İlk olarak Koca köyde yaptırılan ilköğretim okulunun açılışı gerçekleştirildi. Kars Valisi Ahmet Kara, eğitimin önemine dikkat çekerek, "Bizim inancımızın temeli, eğitimdir bilimdir. Peygamberimiz, 'İlim kadın ve erkek her Müslüman'a farzdır' şeklinde hadisi şerifi veya beşikten mezara kadar ilim öğrenmeniz konusundaki emirleri ile bizi eğitime önem vermeye özellikle sevk etmektedir. Böyle güzel mekânların oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi. Vali Kara, okul ve Kur'an kursu gibi eğitim alanlarının yapımında maddi destek sağlamanın önemine de değinerek, insanın asıl servetinin bunlar olduğuna dikkat çekti.

 

 

 Digor Kaymakamı Fatih Özdemir de ilçede eğitim alanında yapılan çalışmalarla gelecek nesillere en büyük yatırımın yapıldığını belirterek emeği geçenleri yürekten kutladı. Öte yandan Vali Kara, okul inşaatının yapımını üstlenen Coşkun Usta'ya plaket takdim etti.

 

 

 Koca köyünden sonra Bacanlı köyüne geçen Kars Valisi Ahmet Kara ile beraberindeki heyet, köylüler tarafından coşku ile karşılandı. Koca köyde olduğu gibi burada da yaptırılan Kur'an Kursu binasını hizmete açan Kara, son olarak içme su şebekesini hizmete açarak köyden mutlu ayrıldı.

 

yes.20111015120824..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber