Kars Valisi Kara'dan Berat Kandili Mesajı

Kars Valisi Kara'dan Berat Kandili Mesajı

Kars Valisi Ahmet Kara, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Kara, yayımladığı mesajda;

 

 

 

“Şaban ayının 14’ünü 15’ine bağlayan gece (15 Temmuz 2011, Cuma) af, merhamet ve mağfiret gecesi olarak kabul edilen Berat Kandili’dir” dedi.

 Kara; “Adından da anlaşılacağı üzere bu gecede; inananların günah yüklerinden kurtulup, İlâhî bağışa ermeleri umulur. Cenab-ı Allah'ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceği, yapılan duaları kabul edeceği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav), tarafından müjdelemiştir. Ramazan ayının da müjdecisi olan bu gece, insanların günah, suç ve yanlışlardan kaçınarak Cenab-ı Allah’ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmaları gereken bir gecedir. Bu mübarek gece, insanların; güzel amel ve davranışlar içinde olduğu, doğruya, güzele, iyiye yönelebildiği ölçüde, huzurlu, kazançlı ve bereketli zaman dilimlerine dönüşecektir” diye konuştu.

 Vali Ahmet Kara, yayımladığı mesajında şunları söyledi: “Bu duygu ve düşüncelerle; Kars’lı hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Berat Kandili'ni tebrik ediyor, bu gecenin; aziz milletimizin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve kardeşliğin almasına, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasına vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”dedi

karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler