Kars Valisi Öksüz korona aşısı yaptırdı

Kars Valisi Öksüz korona aşısı yaptırdı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezinde özel olarak hazırlanan aşı odasında ilk doz korona virüs aşısını yaptırdı.

Volkan KARABAĞ

Kovid-19'a karşı geliştirilen CoronaVac aşısının ilk dozunu yaptıran Vali Öksüz, “Tüm dünyayı etkisi altına alan çok önemli, çok fazla can kaybına yol açan maalesef tüm dünyayı adeta esir alan bir salgınla geçirdik. İnşallah 2021 yılı ile birlikte bu salgını alınan tedbirler ile birlikte geride bırakırız çok sayıda kişinin hayatına mal olan insanlarımızın psikolojilerini de çok derinden etkiliyor, birçok insan hastanelerde tedavi olmasına, tedavi olurken de çok sıkıntılar çekmesine neden olan çok sıkıntılı bir hastalık ile karşı karşıya kaldık. Halende hastalığın etkileri devam ediyor ama sevinerek belirtelim ki tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de vaka sayılarında ciddi bir azalma var bu vaka azalmasının rehavete etmeyelim lütfen, herkes sorumlu bütün kurum ve kuruluşlarımızın aldıkları tedbirlerde en ufak bir gevşetmeye meydan vermeden gayretlerine devam etsinler kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız özellikle, diğer kamu kuruluşlarımızın yöneticileri herkes tedbirlere azami titizlik ile uygulamaya, uymaya devam etmelidir bu sağlanan başarının kalıcı olması için şehrimiz için yüzde 80’in üzerinde vakalarda azalma olduğunu söylemek mümkün. Şuan için çok şükür entübe edilen ve yoğun bakımda olan hasta sayılarımızda, gerekse normal servislerimizde tedavi gören hasta sayısında rahatlamalarımız var bunu kalıcı hale getirmeye çalışıyoruz. Hepimizin de bu yönde gayretli olacağını düşünüyorum. Diğer yandan da önümüzdeki günlerde aşılama çalışmalarına başlayacağımızı ifade etmek istiyorum gerek sağlık merkezlerimizde, hastanelerimizde, toplum sağlığı merkezleri, aile merkezlerimiz, aile hekimlerimiz. Aşı uygulama alanları belirlendi buralarda önümüzdeki birkaç gün içerisinde sanıyorum tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de aşı programı olması yapılarak, belirtilen öncelikler dahilinde aşılama çalışmalarına başlayacağız hazırlıklarımızı tamamladık, bir miktar aşı ’da elimizde ulaştı tabi bu peyderpey aşı miktarı artacak devam edecek sağlık çalışanlarımızdan başlamak kaydıyla daha sonra tabi 65 yaş, kronik rahatsızlığı olanlar ve diğer önceliklere göre devam edeceğiz, huzur evlerimiz tabi önemli, yaşlı bakım merkezlerinde çalışanlar orada kişiler öncelikler arasında. Daha sonra güvenlik görevlileri ve diğer görevliler olmak üzere devam edeceğiz.” dedi.

kars-valisi-oksuz-korona-asisi-yaptirdi-(1).jpgkars-valisi-oksuz-korona-asisi-yaptirdi-(2).jpgkars-valisi-oksuz-korona-asisi-yaptirdi-(3).jpgkars-valisi-oksuz-korona-asisi-yaptirdi-(4).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler