Kars Valisi Rahmi Doğan, Basınla Bir Araya Geldi

Kars Valisi Rahmi Doğan, Basınla Bir Araya Geldi

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars’ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Vali Doğan, kente hayata geçirilen çok sayıda proje hakkında bilgi vererek, basın mensuplarıyla değerlendirmelerde bulundu.

Sarıkamış ve Çıldır’da devam eden Kütük Evlerin tamamlandığında vatandaşların hizmetine açılacağını belirten Vali Doğan, “Hem Sarıkamış’taki Kütük Evi hem de Çıldır’daki Kütük Evi biz kendimiz Sosyal Tesis olarak işleterek vatandaşın hizmetine açacağız. Bitmek üzere, sona yaklaştı ama hava şartları müsait değil. Pazar günü ben kontrol için gittim rüzgardan çocuklar çalışamadılar. 2 hafta önce ise gittiğimde kar yağıyordu. Pazar günü Çıldır Gölü tamamen eridi, iskele İstanbul’da bekliyor, 11 plaka halinde geliyor, 350 metrelik bir platformumuz var. 15 metrelik bir köprü ile o platforma geçiyoruz, burada da yine 20 metrelik bir yürüyüş platformu var. Bunlar İstanbul’da döküldü, platformlar hazır, tırlarla gelecek. Bunlar yüzer iskeledir. Biliyorsunuz Gölün donmasından dolayı sabit bir iskele yapmadık. Geldiği zaman da hızlı bir şekilde montajı yapılacak. Geçen hafta biz Özel İdare olarak oranın düzenlemesini yaptık.” dedi.

Kütük Evlerin maliyetini de açıklayan Vali Doğan, “2 Kütük Evin maliyeti 4 Milyon TL’dir. 3 Milyon TL’sini SERKA’dan aldık. Biliyorsunuz SERKA 4 ile bakıyor, SERKA’ya proje sundukça para alabiliyorsunuz, öyle herkese ödenek dağıtan bir kurum değil.” ifadesini kullandı.

Vali Doğan, Çıldır’da 6, Sarıkamış’ta 4 olmak üzere toplamda 10 tane oda olduğunu. Çıldır 12 ay çalışacağını, hem yaz hem de kış aylarında yerli ve yabancı turist olacağını, dolayısıyla Çıldır turizmde çok büyük turist potansiyeli yakalayacağını da sözlerine ekledi.

Ayrıca tesisin güzelliğinden de bahseden Vali Doğan, “Oranın ihalesini de yaptık. O ormana 20 tane kamelya geliyor. 15 Mayıs itibariyle kamelyalar yerleşmiş olacak. Artvinli bir ihaleyi aldı. Çevre düzenlememiz ise devam ediyor. Gölün etrafını düzenleyerek bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yapıyoruz. Bu yapacağımız hizmetler halka açık olacak, isteyen vatandaşlarımız gelip kamelyalarda pikniğini yapabilecek, isteyen vatandaşımız ise tesisi kullanabilecek.” dedi.

Kars Manşet’te yayınlanan “Katherina Köşkü Projeden Öteye Gidemiyor!” başlıklı habere de değinen Vali Doğan, haberin yayınlandığı 20 Nisan 2017 tarihinden 2 gün önce Genel Müdür ile konuştuğunu belirterek, “Kültür Bakanlığı Katherina Köşkünü restore edip bize verecek ve bende 50 yataklı kütük otel istedim, Özel İdare olarak oteli biz yaparız dedim. Oradaki proje biliyorsunuz sıkışmış kalmıştı. İhale ettiler, ihale üzerine bir firma almıştı, firma da vazgeçmişti. Ben göreve başladıktan 2 ay sonra Ankara’ya gittiğimde Katherina’ya bakan Genel Müdürlük’ten o görev alındı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğüne devredildi. Orada bulunan Müsteşar bey benim arkadaşımdır, ben kendisine ‘onu restore edin bize verin’ önerisinde bulundum. Başka türlü insanların, yatırımcıların oraya gelme şansı yok. Onlar da onun üzerine Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğüne Katherina’yı devrettiler, devir işlemleri gerçekleşti. Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü onun restorasyonunu yapacak, yaptıktan sonra da bize devredecek, Valiliğe devredecek. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Katherina’yı ve benim istediğim 50 yataklı kütük oteli otel olarak kullanacağız. Yan tarafta bulunan öteki binayı ise kafeterya olarak planlıyoruz. Ama tabi bunlar hemen öyle birden olacak işler değil, oranın restorasyonuna bugün başlasanız nereden baksanız 2-3 yılda restore edersiniz. Ama biz oraya şuanda güvenlikçi koyduk. Güvenlikçiler bekliyor, başına bir iş gelmesinden korktuğumuz için orası 7/24 güvenlik altında olacak.” şeklinde konuştu.

Kars’ta inşaat sezonun yaklaşık 10 gündür başlaması nedeniyle Kars Şehir Stadyumunda herhangi bir çalışmanın olmaması konusunda da açıklama yapan Vali Doğan, “Benim bildiğim sanki ihaleyi iptal edecekler. Bakan beyin bana söylediği müteahhidi, ihaleyi fes edeceğiz. Müteahhidin iflas etmiş olabilir. O yüzden büyük ihtimal yeniden ihaleye çıkacaktır. Tabi şimdi Bakanlıkların yaptıkları ihalelere bizim Valilik olarak çok müdahil olma şansımız olmuyor. Kararı da kendileri verdiği için, biz sadece genel denetim yapıyoruz ama ihalenin kontrolü de, ihaleyi yapan da tamamen Bakanlık. Dolayısıyla o tür Ankara’dan yapılan işler biraz bizim kontrolümüzün dışında yürüyor. Biz sadece buradaki eksiklikleri aksaklıkları yukarıya yazılı olarak bildiriyoruz. Ben onların hepsini bildirdim biliyorsunuz. Adam terörden dolayı 1 yıl uzatma aldı, ben onu resmen yazdım, Bakan bey geldiğinde de kendisine arz ettim. Onlarda o yüzden bildiğim kadarıyla ihaleyi fes ettiler, müteahhidinde yapacak takati gücü kalmadı yani. Öyle bir süreç devam ediyor.” dedi.

Vali Doğan ayrıca Kars Harakani Havalimanında 2’nci pist çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının şehir dışına taşınması için gerekli bilgileri geçtiğimiz aylarda Savunma Bakanlığına verdiğini ve henüz taşınma ile ilgili herhangi bir gelişme olmadığı sözlerine ekledi.

kars-valisi-rahmi-dogan,-basinla-bir-araya-geldi-(1).jpgkars-valisi-rahmi-dogan,-basinla-bir-araya-geldi-(2).jpgkars-valisi-rahmi-dogan,-basinla-bir-araya-geldi-(3)-001.jpg

kars-valisi-rahmi-dogan,-basinla-bir-araya-geldi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler