Kars Valisi Türker Öksüz, kurs atölyelerini inceledi

Kars Valisi Türker Öksüz, kurs atölyelerini inceledi

Kars Vali Türker Öksüz, Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Halı ve Bebek Kurs Atölyelerini inceledi

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Vali Öksüz, Kars Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bulunan ve Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu’nun girişimleri ve İŞKUR Kars İl Müdürlüğü destekleri ile faaliyete sokulan Yöresel Halı Dokuma ve Yöresel Bebek Yapma kurslarında incelemelerde bulundu.

Başkan Alibeyoğlu kurslar hakkında Vali Öksüz’e bilgi vererek, “Kars Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yer alan Yöresel Halı Dokuma ve Yöresel Bebek Yapma atölyelerinde halihazırda toplam 30 kadın İŞKUR Kars İl Müdürlüğü'nün nakdi destekleri ile kurs görmekte ve ailelerine katkı sağlamaktadır.” dedi.

Bu tarz projelerin önemine vurgu yapan Vali Öksüz, girişim ve desteklerinden ötürü Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu’nu tebrik etti.

Yöresel ve unutulmaya yüz tutmuş sanatların yörenin aktörlerinin girişimi ile yaşatılması ve gün yüzünde tutulması gerektiğini söyleyen Vali Öksüz, atölyelerin büyütülerek sürekliliğinin sağlanması yönünde desteklerini esirgemeyeceklerinin altını çizdi.

kars-valisi-turker-oksuz,-kurs-atolyelerini-inceledi-(1).jpgkars-valisi-turker-oksuz,-kurs-atolyelerini-inceledi-(2).jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler