Kars Valisi Türker Öksüz: “Okul çevreleri güvenli olmaya devam edecek"

Kars Valisi Türker Öksüz: “Okul çevreleri güvenli olmaya devam edecek"

Kars Valisi Türker Öksüz, il genelinde okul ve okul çevrelerinde uygulanmakta olan güvenlik tedbirlerinin ödün vermeksizin devam edeceğini söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Vali Öksüz, Kars Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün “ÇOGEP Sporcu Gençlik Sağlıklı Gelecek Projesi” kapsamında 20 okulun kütüphanesine bin kitap desteği töreninde gazetecilerin konu ile ilgili sorusunu cevaplandırdı.

Gazetecilerin anne ve babaların okul çevrelerinde güvenlik güçleri tarafından uygulanan güvenlik tedbirleri nedeniyle memnuniyetleri dile getirmesi üzerine açıklamada bulundu.

Kars Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ile birlikte gazetecilere açıklamada bulunan Vali Öksüz, il genelinde Jandarma ve Polis ekiplerinin okul ve okul çevrelerindeki güvenlik tedbirlerinin aralıksız devam edeceğini söyledi.

Öncelikli olarak öğrencileri kötü alışkanlıklara özendirecek kişiler için mücadele ettiklerini de açıklayan Kars Valisi Türker Öksüz: “Okullarda ve okul çevrelerinde çocuklarımızı her türden kötü alışkanlıklar ve tehlikelerden korunmasına önem veriyoruz. Özellikle çocuklarımızı kötü alışkanlıklara özendirmek isteyen kişilerden korumak, güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlamak için ilgili bakanlıklarımız çeşitli önlemler almaktadır. Ve bu konu üzerinde önemle duruyoruz. Diğer bakanlıklarımız ve Cumhurbaşkanlığımız ile de bir protokol yaptık. Hem proje kapsamında Güvenli Okul Projesi koordinasyon görevlilerimiz çalışmalarına devam ediyor. Valilik, emniyet, jandarma ve ilgili kurum görevlilerimiz görevlerini yerine getiriyor. Şehir ve ilçe merkezlerinde MOBESE’ler 24 saat görev yapıyor. Amacımız huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim ve öğretim yürütmektir. Okullarımız ve okul çevrelerimiz daha güvenli bir ortamda işlevlerini sürdürsün diye çaba sarf ediyoruz. Bakanlıkta görevli olduğumda bu konu üzerine yoğun bir şekilde çalışmaktaydı. Bu devam edecek. Yani okullarımız ve okullarımızın çevresi huzurlu ve güvenli olacak. Özellikle anne ve babalar bu konuda endişe etmesin. Okulların huzur ve güvenliğini bozan kişiler varsa tüm veliler, okul yetkilileri ve vatandaşlar hemen jandarma ve polisimize durumu bildirsinler. Her kes bilsin ki bu konuda hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Huzur ve güvenliği bozacak hiçbir kimseye ve duruma izin vermeyeceğiz.” Dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler