Kars Valisi'nden Zafer Bayramı Mesajı

Kars Valisi'nden Zafer Bayramı Mesajı

Kars Valisi Eyüp Tepe, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kars Valisi'nden Zafer Bayramı Mesajı


Kars Valisi Eyüp Tepe, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 


Vali Tepe, yayımladığı mesajında; “Yüce Milletimizin tarihte emsalsi olmayan bir var olma mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı’nı sona erdiren 30 Ağustos Zaferimizin 91. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz” dedi.

Kars Valisi Eyüp Tepe, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yüce Milletimiz, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayan ve düşmanın İzmir’den denize dökülmesiyle sona eren süreçte; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, şanlı tarihimizde yankılanan, milletimizin benliğinde var olan ve yüreklerinde hissettiği “ Ya İstiklal, Ya Ölüm” nidasıyla, aziz milletimizin nice fedakarlıklarla verdiği bağımsızlık mücadelesini bütün dünyaya haykırdığı ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos Zaferi; kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde açtığı altın bir sayfadır. Aziz milletimiz Kurtuluş Savaşı'nda kaderini kendi elleriyle çizmiş ve ecdadımızın büyük fedakarlıklarla vatan haline getirdiği bu kutsal topraklarda sonsuza kadar bağımsız yaşama kararlılığını ortaya koymuş ve bunu başarmıştır.


Her karış toprağı şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulanarak elde ettiğimiz aziz vatanımıza göz diken, bağımsızlığımıza kasteden, vatanımızı ve milletimizi bölmek-parçalamak isteyen, Atatürk’ün deyimiyle “dahili ve harici bedhahlar” günümüzde de karşımıza çıkabilir. Ancak; herkesin çok iyi bilmesi gerekir ki; geçmişte Kurtuluş Savaşıyla tüm dünyaya meydan okuyarak vatanını ve bağımsızlığını canı pahasına koruyan ve “yurtta barış, dünyada barış” düsturunu benimsemiş olan aziz milletimiz, vatan toprağına kastetme cüretini gösterebilecek düşmanlarına karşı da sonuna kadar mücadele edecek, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruyacak, huzur ve esenliğinin bozulmasına asla izin vermeyecek, dünya durdukça bağımsızlığından asla ödün vermeyecektir.


Bu duygu ve düşüncelerle; Zafer Bayramımızın 91.yılı münasebetiyle geçmişten günümüze kadar aziz vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, Karslı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve şanlı ordumuzun Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler