Kars, Van’ı Kıskandırdı

Kars, Van’ı Kıskandırdı

Doğu Ekspresi’yle Kars’tan sonra şimdi moda Van Gölü Ekspresi! Gencin biri ise yaptığı yorumda şunları söyledi: "Bende bu memleketin çocuğuyum, bende Kars’ı görmek istiyorum ne olur beni de alın aranıza."

Doğu Ekspresi’yle Kars’a akın eden gençler 2 aylık biletleri tüketti, sosyal medyanın yeni gözdesi Van Gölü Ekspresi oldu. Kampanya başlatan gençler, şubatta kente 12 bin kişiyi çekmeyi hedefliyor. Gazete Habertürk'ten Meral Yıldız'ın haberi...

Bu yıl kış aylarının sosyal medyadaki seyahat trendi, Doğu Ekspresi’yle Kars yolculuğu oldu. Tam bir turizm atağına dönüşen Doğu Ekspresi çılgınlığı, bu hatta 2 aylık seferlerin tamamen dolmasını sağladı.

Kars’ın ardından gençler şimdi de yüzlerini Van Gölü Ekspresi’ne çevirdi. Sosyal medyadan Van yolculuğu için yapılan çağrılar, hızla büyüdü. Haftada 2 gün yapılan seferlerin artırılmasını isteyen gençler, sosyal medya hesaplarından “Pek yakında Van etkinliğinde 12 bin gençle oradayız” dedi.

VALİDEN DESTEK İSTEDİLER

Kampanyalar sürerken ‘İnterrail Türkiye’ ismi altında bir araya gelen bir grup genç, internet üzerinden ulaştıkları Van Valisi Murat Zorluoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal ve kentteki STK’lardan da yapacakları çıkarma konusunda destek istedi.

“Van’da eğitime yardım” ve “Sağlıklı gelecek” adıyla videolar çeken gençler çeşitli ülkelerden de katılım olması için çaba sarf ediyor.

Vanlı turizmciler de kampanyadan memnun. Turizmciler, gençleri tren yolculuğu sonrası ne beklediğini şöyle sıraladı: “Kar gezilerinde Çıldır Gölü’nde balık avlayan, Sarıkamış’ı ve Ani Harabeleri’ni gezen, Kars mutfağını tadan gençler Van’da da birçok güzellikle karşılaşacak.

Van Gölü, Kalesi, Akdamar Adası, kedisi, kahvaltısı, kayak merkezi gibi birçok değeri görebilecek olan gençler, Keledoş gibi yöresel yemekleri de tadabilecek. Ayrıca ‘deniz’ de görmüş olacaklar.”

Yürek burkan dilek: Keşke şehit olsam!

‘KARS’A BİLET KALMAYINCA VAN’A YÖNELDİK’

Van Gölü Ekspresi’yle geçen hafta yolculuk yapan Kübra Teber, “Bundan 2 yıl önce, bir gezi rotamızın sonunu Kars’ta bitirip Doğu Ekspresi’yle dönüş yoluna geçmiştik. Oldukça keyifliydi. Van Gölü Ekspresi’yle aynı tadı yakalayabileceğimizi düşündük. Biletleri aldıktan 2 hafta sonra İnterrail Türkiye Grubu bir açıklama yaptı. Vanrail yapmaya karar vermişlerdi...

Doğu Ekspresi’ndeki yoğunluğun bir benzeri bu sefer de Van Gölü Ekspresi’nde oluştu diye düşünüyorum. Van’a gelince oldukça samimi ve anlatıldığı gibi misafirperver karşılandık. Çok güzel insanlarla tanıştık. Bir sürü anıyla geri döndük” dedi.

HABERİN ALTINA YAPILAN YORUMLAR OLDUKÇA MANİDAR

- Trene binmek ayrı güzel. Kesinlikle deneyin baharda muhteşem manzara, köylülerin tarlalarda çalışırken selam vermesi, çocukların el sallaması halen devam ediyor. Doğa muhteşem.

- Van’a da Kars’a da gittik. Kars açık ara muhteşem. Van’da akşam gidecek tek bir yer yok.

- Türkiye'de tren seferlerini azaltıp nostalji haline getirirsen olacağı budur. Avrupa’da her yere trenle gidebiliyorsun. Ama bizim düşüncemiz insanların çok binmesi, gezmesi. Zihniyetimiz neden bize hizmeti az getiriliyor değil, neden çok talep gösteriyoruz.

- Trene hayatında hiç binmemiş olanlar için zevkli gelebilir. Ama normalde zevksiz, sıkıcı, uykusuzluk ve baş ağrısı diz boyu uzun yolculuklarda. Ama üniversiteliyseniz ve baba parasını ihtiyaç adı altında alıp harcamaya yer bulamıyorsanız, tren yolculuğu seçenekler arasında tabi.

- Ne günlerdi be. Sabah 7’de tren geliyor derlerdi. Aksam 11’de gelirdi. Van Gölü, Doğu Ekspresi 3 sene gittik geldik.

- Bunu kaliteli bir turizme çevirmek gerek. Yurt dışından insan çekmek gerek turlar ile ve bu turda geçilen yerlerde görsel sıkıntılı yerleri elden geçirmek gerek. Yurt dışında benzer tren turları var ve cam kaplı trenlerle görsel şölen sunuyor adamlar.

- Bilet yok bilet. Bilet satış yöntemi uçak bilet satış yöntemi gibi olmalı. Herkes kendine ait biletle gidebilmeli kara borsa olmamalı!

- Bende bu memleketin çocuğuyum, bende Kars’ı görmek istiyorum ne olur beni de alın aranıza.

- Ula memleketine gidecek olan fakir fukara sizin yüzünüzden binemiyor artik o trene :)

- Kars’ta fakir fukara yoktur. Yazları BMW’larıyla Türkiye’nin ve Avrupa’nın dört bir yanından gelirler ve yaylalara kafa dinlemeye çıkarlar.

- Uçak biletleri de aynı fiyat artık. Veyahut otobüs.

- İyi ki Doğu Ekspresi filmi geldi popüler oldu. İyide trenle seyahat amma zevkli sanırım denemeyi çok istiyorum.

- Muhteşem

kars,-van’i-kiskandirdi-(1).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(2).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(3).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(4).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(5).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(6).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(7).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(9).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(11).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(14).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(16).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(18).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(19).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(20).jpgkars,-van’i-kiskandirdi-(10).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler