Kars Ve Sarıkamış'ın Tanıtımı Yetersiz

Kars Ve Sarıkamış'ın Tanıtımı Yetersiz

Kars Valisi Eyüp Tepe, Kars'ın ve Sarıkamış'ın Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olduğunu, ancak Kars ve Sarıkamış'ın yeterince tanıtılamadığını kaydetti.

Vali Eyüp Tepe, Kars’ta birçok medeniyetin, birçok mimarinin iç içe barındığı bir kent olduğunu vurguladı.

Kars Valisi Eyüp Tepe, ihlas Haber Ajansı (İHA)’ya yaptığı açıklamada, Sarıkamış’ta yatak kapasitesinin 5 bine çıkarılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Tepe; “Sarıkamış bizim için tabi bir marka. Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından, kış turizm merkezlerinden birisidir. Sarıkamış’ımızı doğrusu geçmiş yıllarda çok iyi tanıtamadığımızı düşünüyorum. Sarıkamış’ı gördükten sonra, Sarıkamış’taki turizm potansiyelini, kış turizmi potansiyelini gördükten sonra hakikaten yapacak çok işimiz var. Bunu net bir şekilde gördük” dedi.

“SARIKAMIŞ’I GERÇEKTEN ADINA YAKIŞIR, ŞANINA YAKIŞIR, KAR KALİTESİNE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE KIŞ TURİZM MERKEZLERİNDEN BİRİSİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Sarıkamış’ta futbol sahalarının olduğu, yeni otellerin yapıldığı ve yatak kapasitesinin 5 bine çıktı tesislerin yapılması için harekete geçtiklerini ifade eden vali Eyüp Tepe; “Şuandaki mevcut otellerimizdeki standartların yükseltilmesi, bu otellerimize yeni ilave yataklar, yeni ilave oteller, kazandırılması ve mastır plan çerçevesinde Sarıkamış’ta yeni tesisler yapılaması, yeni kongre merkezleri, spor sahalarının yapılması gibi işlerimizi de inşallah 3 senelik bir süre içerisinde Sarıkamış’ı gerçekten adına yakışır, şanına yakışır, kar kalitesine yakışır bir şekilde kış turizm merkezlerinden birisi yapmayı doğrusu hedefliyoruz. Bu sene inşallah buz pateni yapacağız. Şuan çalışmalarımız sürüyor. Yine futbol sahalara yapacağız. Yeni otellerimiz ruhsat aldı, onların çalışmaları devam ediyor. Otellerimizin bitmesiyle beraber, kısa vadede 2 bin, 2 bin 500 yatak kapasitesine ulaşacağız. Ama devamında ümit ederiz ki biz bunların 5 bin olduğu, yatak kapasitenin 5 bin olduğu günleri göreceğiz. Çalışmalarımız o yönde. Devamında ne olur yeni tesis inşaatları, yeni pistler yapılır. Ve bugün 25 kilometre olan pistlerimizin mesafesini 50 kilometreye çıkarırız. İnşallah bunlar tabi bizim için projeler. İnşallah atılacak adımlar bunlar. Ümit ederiz amacımıza ulaşırız” diye konuştu.

“KARS’TA BİRÇOK KÜLTÜR, BİRÇOK MİMARİYİ İÇ İÇE GÖRMEK MÜMKÜN”

Sarıkamış deyip turizmimizi sadece kış turizme odaklamak doğru olmaz diyerek dikkati Kars’a ve Anı Harabelerine çeken Vali Eyüp Tepe, özetle şunları söyedi:

“Çünkü Kars aynı zamanda Anı Ören yeriyle, şehir merkezinde ki kültür varlıklarıyla, çok çok önemli bir turizm destinasyonu. Ben bunu zaman zaman kullanıyorum. Kars aslında kent yapısı itibariyle Selçuklu’dan Osmanlıya, Osmanlı’dan Rus mimarisine kadar pek çok mimarinin iç içe geçtiği, pek çok medeniyetin birlikte yaşadığı sivil hayat örneklerinin birlikte olduğu bir şehrimiz. Yani burada Selçuklu’dan kalma köprüler, minareler, camiler görebileceğiniz gibi, Osmanlıdan kalma konaklar yine Rus mimarisinin çok güzel örneklerini burada yan yana görmeniz mümkün. Burada tabi Anı’yı muhakkak anmamız gerekiyor. Anı’da Türkiye’nin, Anadolu’nun ilk camisinin olduğunu belki bilen biliyor. Bilmeyen bilmiyor. Ben buradan söyleyeyim. Anı bizim açımızdan çok çok önemli çünkü Selçuklu’nun Kervan Sarayı’da var. Katedralimizde var. Kiliselerimizde var. Kalemizde var. Yani çok kültürlü son derece zengin medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirden bahsediyoruz. Ama biz bunu yeterince tanıtamıyoruz.”

a1.20130405120344..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler