Kars Yıkılıyor!

Kars Yıkılıyor!

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars’ta şuan yıkımların gerçekleştiğini belirterek, “Bir yerleri yıkacaksınız ki, yapasınız. Yıkmadan bir şey yapamıyoruz. Önce yıkacağız sonra da yapacağız.” dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars Valisi Rahmi Doğan gazetecilere yaptığı açıklamasında Kars’ta devam eden projeler hakkında açıklama yaparak, Ebu-l Hasan Harakani Türbesi çevresi ile ilgili o bölgede çalışma devam ettiğini belirterek, tuvaletlerin yıkıldığını, okulun yıkımının başladığını ve Osmanlı Mahallesi için kamulaştırmanın devam ederek en kısa zamanda yıkıma geçeceklerini söyledi.

Vali Doğan’ın açıklamasının üzerine bir gazetecinin ‘Kars’ta Sadece Yıkım Var! diyebilir miyiz?’ Sorusu üzerine Vali Doğan, “Tabi bir yerleri yıkacaksınız ki, yapasınız. Yıkmadan bir şey yapamıyoruz. Önce yıkacağız sonra da yapacağız.” dedi.

Bir gazetecinin ‘sayın valim; dün sayın cumhurbaşkanımızla, başbakanımızla, iç işleri bakanımızla bir görüşmeniz oldu, valilik toplantısı oldu, bazı talimatları oldu. Bunun Kars’a yansımaları nasıl olacak?’ sorusu üzerine ise Vali Doğan, “Normalde AKP hükümetleri döneminden itibaren yılda birkaç kere valiler toplantısı yapıyoruz. Bu normalde 15 gün önce yapılacaktı ama Elazığ’daki patlamadan dolayı iptal edildi. Sayın bakanımızın da iyileşip gelmesiyle bayram öncesinde valiler toplantısı oldu. 1 günlük bir program oldu. Normalde valiler toplantısı 3 gün sürüyor. İlk gün sayın cumhurbaşkanımız gelip talimatlarını veriyor, sonra sayın başbakanımız. Diğer günlerde de diğer bakanlarımız geliyor ve bakanlıkların bütün iş ve işlemleri orada konuşuluyor. Güzel bir program oluyor ama tabi vaktin dar olması sebebiyle 1 günlük bir program oluyor. Sabah sayın başbakanımız geldi, talimatlar verdi. Gündem nedir, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan çalışmalar, hükümetin politikaları, anlamında. Onun dışında ekonomi, yatırımlar ve diğer hususlar hakkında talimatlarını verdiler. Daha sonra sayın cumhurbaşkanımız kabul etti, hem bize yemek ikram etti, hem de talimatlarını iletti ve karşılıklı konuşmalar oldu. Daha sonra sayın bakanımızla, kendi iç işleyişimizle, bakanlığımızın iş ve işlemleri ile ilgili bir toplantımız oldu. Güzel geçti, tabi sayın başbakanın oradaki konuşmasında televizyonda da yansımıştır, ilk aklına Kars’ın geliyor olması sevindirici. Orada cazibe merkezlerini anlatırken Kars’tan başladı ve diğer şehirler Ardahan ve Ağrı’nın da, Kars merkez olmak üzere bu bölgenin cazibe merkezi olduğunu ifade etti. Bunu daha önce basında da duyurduk ama bu gerçekten önemli bir husus. Cazibe merkezi ilimiz için önemli bir kazanım. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım, iyi çalışmamız lazım. Hem sayın cumhurbaşkanımız, hem sayın başbakanımız mesai mevhumu olmadan, Cumartesi, Pazar bayram demeden, sabah 8 akşam 5 mesaisi demeden 7 gün 24 saat çalışma talimatı verdi. Biz valilerin zaten öyle bir mesai mevhumu yok. Biz gece gündüz sürekli işin içerisindeyiz. Ama önemli olan şehre bir motivasyon ve heyecan verebilmek. Şehri komple hareket ettirebilmektir.” dedi.

Kars Çayı’nın ıslah edileceğini de dile getiren Vali Doğan, Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü’ne talimat vererek ıslah çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Harakani Hazretleri’nin ve Kars Kalenin olduğu bir bölgede derenin o şekilde olmasının uygun olmayacağının da altını çizen Vali Doğan, “Kars Çayı ve Kars Çayı’nın ıslahı ile ilgili bir toplantı yaptık. Orada yapılan rekterasyon alanıyla ilgili bir görüşme yaptık ama orada yapılacak bir takım işlerimiz var. Onları bayramdan sonra takip edeceğiz. Ama DSİ’ye talimat verdim. DSİ bayramdan sonra Simer Otel’in oradan, üniversitenin binalarının olduğu yere kadar olan dere çok kötü bir durumda orayı temizleyecek. O temizlikten sonra da dere daha güzel bir görünüm kazanacak. Kars Kalesi eteklerinde projesi hazırlanarak en kısa zamanda hayata geçirilecek. Osmanlı Mahallesi, Kars’ın yansıyan yüzü olacak. Malum biliyorsunuz oradaki projemiz dere ile birlikte Harakani Hazretlerini ve kaleyi bir bütün olarak ele alıp, orasını Kars’ın görünür yüzü haline getirmek, orada çalışma yaparken derenin o halde olması uygun değil. Ama dere ile ilgili yapılacak ayrı çalışmalarda var. Kars Çayı’nın kirlenmesini önleyecek bir takım çalışmalarımız var. Kars Çayı’na akan mandıralarının peynir sularıyla ilgili de çalışmalar yapacağız. Onlarla ilgili çalışmalar var. Hem kanalizasyon, hem diğer hususlarla ilgili görüştük. Bir plan dahilinde onları tamamlayacağız.” ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler