Kars’a 19 yılda yapılan yatırımları anlattılar

Kars’a 19 yılda yapılan yatırımları anlattılar

AK Parti Kars İl Başkanlığı, 2021 yılının son İl Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi.

Tacettin DURMUŞ

Toplantısında konuşan AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve İl Başkanı Adem Çalkın, son bir hafta içerisine dövizde yaşanan olağanüstü yükselişin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hayata geçirilen hamlenin özellikle muhalefet partilerini üzdüğünü dile getirdiler.

Divan Başkanlığını Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Muhammed Esat Nuhoğlu’nun üstlendiği İl Danışma Meclisi Toplantısını, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirildi.

Yapılan konuşmalarda önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Başkanları Toplantısında da dile getirildiği gibi; 2023 yılının Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde öngörülen yeni yol haritası da dile getirildi.

ADEM ÇALKIN, “2002 YILI ERDOĞAN DEVRİMİNDEN SONRA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ DEĞİL”

Toplantının basına açık bölümünde açılış konuşması yapan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın,  2002 yılı Erdoğan devriminden bugüne Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını söyledi.

Bundan sonra da hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyen Çalkın, tüm teşkilatları ile birlikte sahada olduklarını ifade etti. 2023 yılı Haziran ayında yapılacak olan genel seçimimi daha başarılı bir şeklide aşacaklarını da söyleyen AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “Allah'a şükürler olsun ki Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. İnşallah bundan sonra da hiçbir şey eskisi gibi de olmayacak.  Bizler milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve tüm teşkilatlarımız ile birlikte şehrimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu nedenle gururluyuz ve onurluyuz. Özel İdare marifetiyle  bir bakıyorsunuz hamdolsun 381 köyümüzün hemen hemen bütün problemleri çözdük, çözmeye devam ediyoruz.  Bütün grup yollarımızın yollarını sıcak asfalt, köy içi parke yollarını yaptık. Suyu olmayan ve kaynağı olup da su alamayan ve evinde çeşmesi atmayan tek bir köyümüzde kalmadı. Yine kırsal kalkınmayı destekledik, Organize Sanayi Bölgemiz yeni Hayvancılık Organize Sanayi Bölgemiz de başta olmak üzere sanayide, üretimde, sanayicimizin ve köylerimizde de vatandaşımızın yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Bunlar hep bizim başımızı dik tutmaya sebep oluyor.  Bu yapılanların mimarı Sayın Cumhurbaşkanımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Son üç aydır doların biraz yükselmesiyle beraber, bazı arkadaşlar bayağı bir heves içerisinde iktidara gelebilecekleri düşüncesiyle heveslendiler. Ama son sözü yine Cumhurbaşkanımız Erdoğan söyledi. Ve onların bütün umutları söndü. Bizler her gün tüm teşkilatlarımız ile birlikte sahadayız ve ne yaptığımız çok iyi biliyoruz. Köylere gidecek yüzümüz var, kette gezecek yüzümüz var. Ama birileri bu algıyı nasıl tersine çevirebilirimin hesaplarını yapıyorlardı. ‘İşte gidiyorlar’ gibi bir hayale katılmışlardı. Ama Allah'a şükürler olsun hak hukuk yerini buldu. Bundan sonra daha fazla sahada olacağız.  Genel merkezimiz çok güzle bir broşür hazırladı. Bu broşürde, hükümetimiz tarafından ilimizde ve ülkemizde yapılanları 381 köyümüz, 7 ilçe ve bir beldemizde her kese anlatacağız. Sahadan hiç inmedik ve 2023 seçimlerine de en güçlü parti olarak gireceğiz. Kars’ta da birinci partiyiz, Allah’ın izniyle seçimlerde en yükse oyu yine biz alacağız.”dedi.

YUNUS KILIÇ “AK PARTİ AYNI ZAMANDA HANIMLARIN EMEĞİ ÜZERİNDE YÜKSELEN BİR PARTİDİR”

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın’ın ardından konuşan AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç  da konuşmasına, düzenlenen toplantıya katılan kadınların sayısının daha fazla olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.  AK Parti’nin aynı zamanda hanımların emeği üzerinde yükselen bir parti olduğunu hatırlatan Kılıç, “Bizle koca bir AK Parti ailesiyiz.  Bugün hanımları aramızda daha fazla sayıda görmekten son derece mutlu olduğumuzu ifade ediyorum. Çünkü AK Parti, aynı zamanda hanımların emeği üzerinde yükselen bir partidir. İnsanların en mahrem yerleri ailelerinin içidir. Özellikle bizim ilimiz gibi illerde hanımlar kendi aralarında ve aileler arasında güzel ilişkiler kurabilirler. Ve bu da bizim yaptıklarımızı Cumhurbaşkanımızın arzu ettiği, ülkemizin gelişmesini anlatma fırsatıdır. Gittiğiniz evlerde bunları anlatırsınız. Şimdi bunları bizim de anlatmamız lazım, yaptıklarımızı unutmamamız lazım ama gelecekle alakalı 2023'ten sonraki planlarımızı da gençliğimizin, hanımlarımızın ve bütün teşkilatlarımızın gayretiyle insanımıza bunları anlatmamız lazım.  Bizlerde gittiğimiz her yerde yaptıklarımızı anlatıyoruz. Çünkü bizler AK Parti olarak gittiğimiz yerlerde ‘bunu da yapmadık’ diyebileceğimiz hiçbir şey kalmadı. Tabiî ki Kars’ta belediye hizmetlerimiz daha yeni yeni toparlanıyor. Çünkü belediye anlamında geçmişte bir kopukluk oldu o dönemde hizmet alınamadı. HDP geldi, iyi çalışamayan MHP'nin bile Parti'den attığı bir MHP'li belediye başkanı oldu. Yani Sayın Bahçeli O’nun Kars’taki başarısızlığını gördüğü için Parti'den uzaklaştırdı. Yani belediye başkanlığından aldı. Böyle bir sıkıntılı dönem yaşadı Kars’ta.  Belediye hizmetlerinde hala AK Parti'nin Kars'a yapmış olduğu hizmetlerle başa baş gidemeyecek kadar bir hizmet noksanlığı var. Kayyumla birlikte bizim de merkezi hükümetlerden sağladığımız ciddi desteklerle farkındasınız. Şehir artık gözle görülür bir şekilde yolları, kaldırımları ve altyapısı düzelmeye başladı. Gelecek yaz inşallah daha net bir güzellik göreceksiniz. Çünkü daha çok hizmet edeceğiz. Çünkü devletin ve insanımızın parasını pulunu ve imkanlarını insanımızın hizmeti için kullandığımız bir döneme girdik. Halkın ve devletin parasının çırpıldığını, halfeti harcandığı, takip edilmediği bir dönem şükürler olsun Kars'ta belediyede de artık bitmiş oldu. İnsanımıza hizmet olarak dönecek. Bunları da lütfen insanımıza anlatmanızı istirham ediyorum. Önemli bir süreci atlattık. Bundan sonra önümüzün daha açık olacağına inanıyorum “dedi.

AHMET ARSLAN “KARS 19 YIL BOYUNCA DİĞER İLLERDEN DAHA FAZLA HİZMET ALDI”

Toplantıda son olarak söz alan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da; AK Parti’nin 19 yıllık iktidarları döneminde ülkenin gelişmesine paralel olarak Kars’ın da diğer illere göre daha fazla hizmet aldığını söyledi.

Kars’ın diğer illere göre gelişmişlik farkının her geçen gün daha da ortadan katlığına dikkat Çeken Ahmet Arslan, “AK Parti iktidarları, Kars’ın geri kalmışlığını ortadan kaldırmak ve aradaki farkı yok etmek adına 19 yıldır özellikle yatırım anlamında birçok ilden daha fazla yatırım aldı ve almaya devam ediyor. Buna her kes şahittir. Bölünmüş yollarımızla, havalimanımızla, hastanelerimizle, adliyelerimizle, spor salonlarımızla şehrin kalkınmasına ve gelişmesine şahitlik ediyorsunuz. Kars dışından gelen misafirlerimiz bize her seferinde Kars’ı önceki yıllara göre yaşanan gelişme ve yatırımları bizlere anlatıyorlar. İşte bu değişim ve gelişmelerin mimarı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatları ve sizlersiniz. Şehir merkezinde 327 yataklı Harakani Devlet Hastanesini ve Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesini yaptık ve geliştirdik. İlçelerimize de hastaneler yaptık. Ama ‘500 yataklı bölge hastanesi yapacağız’ diye söz verdik ve ihale süreci devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl yapımına başlayacağız. Buna artık kimsenin şüphesi olmasın. Muhalefet sanki diğer hastaneler yokmuş gibi ‘hani 500 yataklı şehir hastanesi yapılacaktı, hani nerede kaldı’ diye soruyor. Ama bilsinler ki diğer hastaneleri de bizler yaptık. Bunu da biz yapıyoruz ve ihale süreçleri başladı. Kağızman’a kütüphane yaptık. Özellikle ilçe ayrımı yaptığımızı öne sürenler bilsin ki bu şehirde, diğer ilçeler de var. Bütün ilçelere gerekli yatırımları yapıyoruz. Diğer ilçelerimizi ayırmak gibi bir lüksümüz olabilir mi? Sarıkamış’ta yapacağımız kütüphanenin de ihale süreci başladı. Onlara inat bunu da biz yapıyoruz. Aynı zamanda Sarıkamış’ta 500 kişilik kapalı spor salonunun ihale süreci de başladı. Bu sene Kars il merkezinde ve Kağızman’da gençlik merkezlerini de hizmete açtık. Sarıkamış Gençlik Merkezini de geçtiğimiz yıl sayın bakanımızla birlikte hizmete soktuk. Muhalefet bunları görmediği için bizleri de kendileri gibi görüyor. Biz hiçbir ilçemizi biri birinden ayırmıyoruz. Yapacağımız hizmetleri ve yatırımlara devam ediyoruz. OSB çamurdan geçilmiyordu, belediyenin sorumluluk alanı olmasına rağmen bir önceki belediyeler yapmadı. Biz AK Parti olarak boş verin ne hali varsın demek gibi bir lüksümüz olabilir mi, ama biz madem vatandaşımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bekliyor. Biz de sorumluluğumuz olmasa da yapacağız dedik ve yaptık. İşte bu bizim farkımızdır. İl merkezindeki ana caddeleri Ulaştırma Bakanlığının ve Karayollarının işi ve sorumluğunda olmamasına rağmen tamamını Kara Yoları ağına aldırdık ve yaptık. Yunus Kılıç’ın da dediği gibi Kars’ın çılgın projesi olan Kara Yolları Bölge Müdürlüğünü Kars’a kurduk. Bu da son 60 yılda Türkiye’de yapılan bir ilkti. Böylece Kars bir şantiyeye döndü. Çünkü eskilerin şehrimize hizmet etmek gibi bir derdi yoktu. “dedi.

 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler